Yurt dışında üretiliyordu! Türk devleri seri üretimi için anlaştı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), GTÜ Teknopark, SAHA İstanbul ve SİMA Alüminyum arasında yurt dışında üretilen bazı magnezyum ve alüminyum alaşımların Ar-Ge'sinin yapılması ve seri üretime geçilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Yurt dışında üretiliyordu! Türk devleri seri üretimi için anlaştı
Yurt dışında üretiliyordu! Türk devleri seri üretimi için anlaştı
GİRİŞ 22.02.2022 14:43 GÜNCELLEME 22.02.2022 14:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

"Magnezyum Alaşımları için İkiz Merdaneli Döküm Sistemi" protokolü ile özel alaşımlarda yurt dışında üretilen ürünlerin ülkeye kazandırılması, magnezyum ve alüminyum bazlı ürünlerin üretiminde zaman ve maliyet avantajı elde edilmesi hedefleniyor.

TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, imza töreninde yaptığı konuşmada, sanayi, kamu ve SAHA İstanbul gibi sivil toplum kuruluşuyla ideal iş birliği modelini hayata geçirdiklerini belirterek, kurum olarak üniversite sanayi arasında önemli adımı atan ve dolduran pozisyonda yer aldıklarını söyledi.

Teknoloji hazırlık seviyesi olarak temel bilginin üretildiği üniversitelerle yine sanayinin rekabet gücünü geliştirmek için bu temel bilgiyi uygulamalı araştırmaya dönüştüren her türlü iş birliğiyle araştırmanın içinde olduklarını ifade eden Yozgatlıgil, "TÜBİTAK MAM olarak sanayi ve üniversitelerimizle kol kola ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli teknolojileri geliştirmek istiyoruz. Burada bunun çok önemli adımını tüm paydaşlarımızla beraber atacağız." dedi.

"TEKNOLOJİMİZİ İLERİLERE, YUKARILARA TAŞIMAYA GAYRET EDİYORUZ"

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş ise ülkenin dışa bağımlı olduğu konularda bu bağımlılığı ortadan kaldırmak üzere gerek sanayi, gerek üniversite ve firmalardaki yeteneklerin konsolide edilerek buralardan milli yetenekler geliştirilmesini istediklerini aktararak, bu yeteneklerle milli teknoloji hamlesinin hayat bulmasını istediklerini söyledi.

Bu manada somut projelerle ilerlendiğini aktaran Keleş, protokolü imzalanacak projenin de bunlardan birisi olduğunu kaydetti.

"Adım adım bu tip somut projelerle teknolojimizi ilerilere, yukarılara taşımaya gayret ediyoruz." diyen Keleş, ülkenin yeni teknolojik yetenekler kazanması açısından bu tip çalışmaların örnek olmasını ve çoğalmasını temenni etti.

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ise bu birliktelikle Türkiye'de alüminyum ve magnezyum levha konusunda prototip ve üretime yönelik çalışma yapacaklarını söyledi.

Paydaş kurumların projeye destek verdiğini ifade eden Aslan, Türkiye'nin savunma ve sivil sanayiye önemli katkılar sunacaklarına inandığını kaydetti.

SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz da bütün bilgi ve birikimlerini buraya aktarmayı hedeflediklerini belirterek, projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

GTÜ Teknopark Genel Müdürü Zübeyde Demirkapu da projenin hayırlısı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından paydaşlar, protokolü imzaladı.

YORUMLAR 5
  • Sadecekaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi geçtim de covid tek bize mi var acaba
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Maliyet bu kadar zorlamasa hiçbirinin kıpırdayacağı yoktu. İyi oldu yavaş yavaş adam oluyoruz.
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Zahmet etmiş hocalar.Tubitak. ne buldu üretti bu güne kadar..ÜLke geri kaldı..Teknoloji üreten yok.
    Cevapla
  • Metin Gök 2 yıl önce Şikayet Et
    Tübitak'ın ürettiği bombaları görsen böyle demezsin
    Cevapla
  • Mura 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden kaliteli bilgisayar tv let ekranlarini uretmiyoruz neden kaliteli telefon uretmiyoruz neden çip teknolojisine ağırlık verip yatırım yapmıyoruz ithalat bu şekilde düşer ihracat bu şekilde artar devlet bu kalemlere yatırım yapmali
    Cevapla