Emekliye 2 bin TL ikramiye müjdesi

Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere verilen ikramiyenin artması beklenirken bu rakamın 2 bin TL olabileceği öngörülüyor.

Emekliye 2 bin TL ikramiye müjdesi
Emekliye 2 bin TL ikramiye müjdesi
GİRİŞ 22.02.2022 09:15 GÜNCELLEME 22.02.2022 11:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ramazan ve Kurban Bayramları'nda bin 100 lira olarak verilen emekli ikramiyelerinde bu yıl için artış beklentisi oluştu.

Prof. Dr. Cem Kılıç emekli ikramiyesinin olası miktarını ve son gelişmeleri NTV'ye anlattı.

Prof. Dr. Kılıç şunları kaydetti:

Emekliler için ikramiye düzenlemesi 2018 yılında yapılmıştı. Ramazan ve Kurban Bayramlarında yılda iki kez ödenen bayram ikramiyesi emeklilerin satın alma gücünün korunması adına çok önemli. Bayram ikramiyelerinin tutarı geçtiğimiz yıl 1.000 TL'den 1.100 TL'ye çıkartılmıştı.

Bu yıl emeklilere yapılan zamlar ile birlikte bayram ikramiyesinin de artırılması beklentisi oluştu. Önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması sağlanacaktır. Bu kapsamda ikramiyelerin en düşük emekli aylığı olan 2.500 TL ya da 2.000 TL civarına çıkartılması mümkün olabilir.

Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme hakkında bilgi veren Prof. Dr. Cem Kılıç şunları söyledi:

"Emeklilikte yaşa takılanlar ilk kez 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olan kişiler. Bu kişiler ilk kez sigortalı olduklarında emeklilik için yaş şartına tabi değillerdi. 1999 yılında kademeli olarak emekliliğe yaş şartı eklenince bu kişiler emekli olmak için bir de yaş şartına tabi oldular. Bu tarihten önce sigortalı olup emekli aylığına hak kazanamayanlar bu çerçevede emeklilikte yaşa takılanlar kategorisinde oluyorlar. Bu kapsamda yaklaşık 5 milyon civarında kişinin emeklilik için sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını tamamlayıp yaşı doldurmadığı tahmin ediliyor."

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 7
  • H Sabri KARADENİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    inşallah bayram ikramiyesi alamayan oda borsa banka emeklilerini de unutmazlar. Çıkan kanuna ek bir madde eklense bu sorun cözülür.
    Cevapla
  • M ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Erken emekli olmaya aklım ermiyor. Bunların çoğu Bağ-Kur'lu Bağkur. Pirimlerini bile öderken. Kerhen ödüyorlar çünkü. Yaşadığım İÇİN biliyorsun ANGARYA geliyordu bir lirayı ödemeyi kendine zarar görenler. Acaba hangi hakla Kazanılmış hak görüyorlar Kendi görüşüm bu. Ams benim zoruma gidiyor. Çünkü bu para. Tüm milletin parası
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyt 'li sayısı tahmin edilmiş. Tahmine ne gerek var. Sgk nın verileri ne güne duruyor? Net sayı primi günü yaşı herşey kayıtlı.
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan gelene kadar ikramiye falan yoktu Allah razı olsun işimizi görüyor adamlar chpkk yı seçince alacaklarmı ikramiye falan yoksa aldıkları maaştandamı olacaklar haberleri yok
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    eyt lilerin haklari gasp edildi. emekli maasi hesaplama katsayisi yariyariya dusuruldu , yani emekli maasi yari yariya dustu. bu insanlar ne zaman rahat yuzu gorecek , milli gelirler artti deniyor ama halk fakirlesiyor. paramiz degersizlesiyor. simdi soruyorum , covidden kaybettigimiz vatandaslarinizin %90 emekliydi. hal boyleyken insan omru uzadi , emeklilik yasini 60 cekelim demenin mantigi nefir. ulkede siyaset olmasi gerektigi gibi yapilmiyor , dinimizin men ettigi seyleri siyasette goruyoruz. adalet herkese lazim. adil olmaliyiz. hakedene isi ehline vermeliyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle