AK Parti'den son dakika EYT, 3600 ek gösterge ve kadro açıklaması

EYT federasyon ve platformundan temsilcilerle görüşen AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, milyonlarca kişinin beklediği EYT, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personellerle ilgili Haber7'ye önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 21.02.2022 17:41 GÜNCELLEME 21.02.2022 18:15
Bu Habere 305 Yorum Yapılmış

Milyonlarca kişinin beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personellerin kadroya alınması konusunda detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Milyonların beklediği düzenlemelerle ilgili Haber7'nin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışmaları 5 maddede ele aldıklarını belirterek, 2022 yılı içerisinde müjdeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

İşte Akbaşoğlu'nun Haber7'ye yaptığı o açıklamalar;

2022 YILI İÇİNDE MÜJDE GELECEK

"Daha önce kamuoyu bu konuda 5 yeni adım atacağımız paylaşmıştık. Bu konu ile ilgili ilk olarak Asgari Ücreti ele alacağız. İkinci olarak memur ve emeklilerin durumuna ilişkin maaş artışlarıyla ilgili düzenlemeyi yapacağız. Üçüncü olarak 3600 Ek Göstergeyi geniş bir spektrum içinde düzenleyeceğiz. Dördüncü olarak belediye çalışanlarımız dahil olmak üzere tüm kamudaki sözleşmeli personel ile ilgili onların kadroya geçirilmesi için çalışmayı neticelendireceğiz. Beşinci madde olarak da EYT'li kardeşlerimizle ilgili konuyu masaya yatıracağız."

Bu konuyla ilgili ne yapacağımızın müjdesini de 2022 yılı içerisinde tüm kamuoyu ile paylaşmış söylemiştik, çalışmaları aynı sıra ile  gerçekleştiriyoruz. Şu anda ilk ikisini hayata geçirdik. Üçüncü sırada 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma Bakanlığımız ilgili paydaşlarla bir araya gelmek suretiyle gerçekten verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve adilane anlamda 3600 ek göstergeyi halletme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 

EYT İÇİN TALEPLER MÜZAKERE EDİLECEK

EYT'nin çözümü için Çalışma Bakanlığımız, dünyadaki örnekleri ve Türkiye'deki hukuki statülerle ilgili geniş bir çalışma neticesinde bütün seçenekleri de değerlendirerek, bu konuda en isabetli şekilde EYT'li kardeşlerimizin de 'Allah razı olsun' diyeceği bir noktada buluşma hususunda bir yaklaşımımız var. Sırası gelen konuyu daha da altını çizmek ve yoğunlaşmak, paydaşlarla beraber etraflıca değerlendirerek çözüme varmak noktasında yaklaşıyoruz. Yaş sınırı ile ilgili bütün paydaşlarla bir araya gelerek talepler müzakere masasında konuşulacak. 2022 yılı içerisinde ne yapacağımızı kamuoyu ile paylaşacağız. 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER İÇİN YENİ ÇALIŞMA

Sözleşmeli personellerle ilgili de 4. konumuz sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, bu konuda bir müjde vermişti. Bu noktada farklı statülerde çalışan sözleşmeli personellerin bütününün, bu hukuki statüsünün daha da yalınlaştırılarak hepsini kapsayacak şekilde çalışma olacak. Bu noktada sendikalarla görüşmek suretiyle onların demokratik talepleri ve fikirleri alınarak, Çalışma Bakanlığımız koordinasyonunda bu çalışmaları sürdüreceğiz. 

 

YORUMLAR 305
  • Selcuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasima kadar siyasi gordum ama bunlar kadar hızli donusler yapani ve calisani ezeni gormedim. Bunlarin isi gucu kendi cikarlari koltuklari.
    Cevapla
  • Derler 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bak gel sen bu devleti yönet, ha bu arada bende eyt liyim ve iş sahibi değil asgari ücretin %30 fazlasına çalışan biriyim ellerinizden öper 3, 13, 18 yaşında üç tane evladım var, önce Devlet.
    Cevapla
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle önce devlet. devlet için daha çok saray yapılsın, mv lerine daha çok maaş verilsin, emekli mv lerine zam yapılsın, daha çok yol yapılsın ve belli kişilerin vergi borçları daha çok silinsin. kesinlikle önce devlet.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    artık laflarla oyalayamazsınız seçim çok yakın. bence özellikle 40 yaş ve üzeri çalışmayan eyt li ev hanımlarına acilen emeklilik getirilmeli.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    40 yaşında emekli mi olunur bunun yükünü kim çekmece?
    Cevapla
  • emir 2 yıl önce Şikayet Et
    bu arkadaşın söylediklerini hâlâ ciddiye alan var mı
    Cevapla
  • MEHMET ÖZTÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    LAF EBELİĞİ İŞE YARAMIYOR SONUÇ ODAKLI NET BU GÜN GİT YARIN GEL SİYASET BUNLAR GÖRÜŞTÜĞÜM HERKES BÖYLE DİYOR. aRTIK NOKTAYI KOYUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle