550 milyon liralık dev yatırımda sona gelindi

Tokat'ta, 550 milyon liraya mal olan yeni havalimanın 2022 yılı mart ayında resmi açılışının yapılması planlanıyor.

550 milyon liralık dev yatırımda sona gelindi
550 milyon liralık dev yatırımda sona gelindi
GİRİŞ 21.02.2022 13:58 GÜNCELLEME 21.02.2022 13:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tokat'ta mevcut havalimanının büyük gövdeli uçakların inişine elverişli olmaması nedeniyle 3 yıl önce yeni havalimanı inşaatı çalışmaları başlatıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce ihale edilen havalimanı 550 milyon TL'ye mal edildi. 45 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda pisti bulunan havalimanı son teknoloji ile donatıldı. Havalimanının terminal binası ve kule inşaatında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile mart ayı sonlarında havalimanının açılışının yapılması planlanıyor.

AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Havalimanın Tokat ve bölgesini bundan sonraki süreçte dış dünyayı açacak tarımını, turizmini ve ticaretini geliştirecek çok önemli bir yatırım olduğuna dikkat çekti.

Tokat havalimanı

Havalimanın Mart ayı sonunda açılmasının planladığını belirten Başkan Aldemir, ”Tokatlılara şimdiden hayırlı uğurlu olsun müjdesini vermek istiyorum. Tokat Havalimanı sadece bu bölgenin değil, Türkiye'nin son dönemde yapmış olduğu en güzel yatırımlardan birisi ve en teknolojik yatırımlardan olacak. Yani teknolojinin vermiş olduğu tüm imkanlar şu anda Tokat Havaalanı'nda mevcut durumda gerçekleşecektir. Çevremize baktığımız zaman Sivas'ta, Amasya'da olmayan aletler şu anda bu Tokat Havaalanı'nda hizmete geçecek. İnsanlarımız burada uçmaya başladığı zaman, teknolojinin vermiş olduğu tüm imkanları Tokat'ta kullanıldığını ve en modern tesisin de Tokat'ta yapıldığını görecekler” diye konuştu.

YORUMLAR 13
  • Veysal cevik 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Tokat hava alanı ve belediyenin yaptığı hizmetleri istemiyorlar.İstemeyen Sivas hava alanına gitsin.Allah razı olsun hizmeti ayağımıza getirenlerden.Tokat belediyesini eleştirenlere, Tokat karsiyaka mahallesinden başlayıp Yeşilırmak tan geçin bakın irmasin sağına soluna neler göreceksin.Afedersiniz ırmak kenarlarini itler enikliyodu .el insaf yapılan hizmetler ortada saymaya gerek yok.Yigidin hakkını yiğide verelim.Elinizi vicdanınıza koyup eleştirelim lütfen
    Cevapla
  • Ziver inci 2 yıl önce Şikayet Et
    Full çeker.Çekemeyenler halat bağlasın.Ölü yatırım diyen ölülere gelsin.
    Cevapla
  • Tokatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce fabrika açılsın ondan sonra havalimanı olsun. Göç çok bu şehirde belediye desen yalancı hiçbir projeyi yapmıyor yıllarca. Tokat'ı asla kimseye tavsiye etmiyorum.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır tokata
    Cevapla
  • m&m 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence de ölü yaririm o kadar güzelim verimli arazileri heder ettiler. Sivas havaalani 90km cok uzak degil , nasil bir anlayis bilemedim. Yaziklar olsun yapanlara.
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende ölü bir yatırımsın hizmetten ne anlarsınız siz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle