Emekliler de 3600 ek göstergeden faydalanacak!

3600 ek gösterge ile kamuda çalışan binlerce kişinin gelirleri artacak. Memurların maaşını, ikramiyesini ve emekli aylığını artıracak düzenlemelerden emekliye ayrılmış olanların da yararlanması bekleniyor.

Emekliler de 3600 ek göstergeden faydalanacak!
Emekliler de 3600 ek göstergeden faydalanacak!
GİRİŞ 19.02.2022 12:01 GÜNCELLEME 19.02.2022 16:41
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Milyonlarca memur bu yıl Mayıs ayında Meclis'e gelmesi beklenen ek gösterge artışıyla ilgili çalışmalara kilitlenmiş durumda. İlk taslağın hazırlanmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda memur sendikalarıyla ilk toplantı geçtiğimiz günlerde yapıldı. 16 Mart tarihinde gerçekleşecek ikinci buluşmaya kadar teknik ekipler çalışmalarını sürdürecek. Çalışmalar hemşire, polis, din görevlileri ve öğretmenler ile sınırlı kalmıyor. Ek gösterge konusunda kamuda yer alan tüm unvanlar gözden geçiriliyor.

GELİRLER YÜKSELECEK

Yardımcı hizmetler sınıfı gibi ek göstergesi olmayan alanlara da ek gösterge verilmesi yine çalışmaların içinde yer alıyor. Memurların maaşını, ikramiyesini ve emekli aylığını artıracak düzenlemelerden emekliye ayrılmış olanların da yararlanması bekleniyor. Böylece emekli olmuş memur emeklilerinin de maaşlarında artış yaşanacak.

YARDIMCI HİZMETLERE MÜJDE

İşte hazırlanan taslaktaki yeniliklerden bazıları:

* EK göstergesi olmayan yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu personeli için eğitim durumu da dikkate alınarak ek gösterge rakamı belirlenecek.

* Şube müdürü unvanlı kadronun ek gösterge rakamının sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik konumu da dikkate alınarak 3600'e yükseltilmesi amaçlanıyor.

* KAMUDA genel müdür yardımcısı olarak görev yapan personelin ek göstergesi 5300 veya 6400'e kadar çıkacak. Burada kesin rakam çalışmalar sonunda belirlenecek.

* Üniversite genel sekreterleri, genel sekreter yardımcıları ve üniversite daire başkanlarının ek göstergeleri de taslak çalışmayla yükseliyor.

* Bakanlık daire başkanlarının ek göstergesinin 4800 olması öngörülüyor.

* Mahalli idareler ile bağlı ve ilgili kuruluşlarda büyükşehir belediye teftiş kurulu müdürü, büyükşehir belediye genel sekreter yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının ek göstergeleri de yükselecek.

* Mesleğe özel yarışma sınavı ile giren ve meslek içi eğitimden sonra yeterlik sınavı sonunda atanan kariyer kadrolarda görev yapanların da ek göstergesi artacak. Böylece müfettiş, denetçi ve kaymakamların ek göstergeleri artmış olacak.

* İl idare kurulu üyesi bakanlık il müdürleri ile Ankara, İstanbul, İzmir'deki diğer bakanlık il müdürleri ve bakanlık bölge müdürlerinin ek göstergeleri düzenlenecek.

* Milyonlarca memur ve memur emeklisi 3600 ek gösterge çalışmasının sonucunu bekliyor. Tasarının Mayıs ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR 24
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamdan önce askari ücetle aynı maaş alan işci emeklisi şimdi askari ücereten %35 daha aşagı zam yaptınız bunada %25 zam yaptık diye beyenat veriyorsunuz yazıklar olsun size hata yapıyorsunuz ama telafi için en ufak bir gayretinizde yok bukonularla ilgili birim çalışanların aldığı maaş haramdır reis her işe karışıyon yetişmeye çalışıyon ya buna da karış bukonuyada çözüm üret
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Herkese eşit verilmesi demek adaletli olunması demek değil, eşitler arasında eşit vermek adaletli olur. Daire başkanı ile memuru aynı gösterge olması çok uygun olmaz,
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ssk bsğkur üvey evlat herşey memurlara yazıklar olsun adaletinize tükürüm
    Cevapla
  • cenkss42 2 yıl önce Şikayet Et
    Amele SSK Bağkur emeklilerini ezdiniz ve ve çalışmanız yok , hakkımız helal değildir
    Cevapla
  • DELİDİR 2 yıl önce Şikayet Et
    tüm memur ve memur emeklisine var işçi ve Bağ-Kur emeklisi ne yok nerede kaldı adalet, iki bin yılı öncesi intibak yasası vardı işçi emeklisi yararına olacaktı işçiye yok memura çok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle