Yabancıya konut satışında tüm zamanların ocak ayı rekoru kırıldı

Geçen ay yabancılara yapılan konut satışı 4 bin 186 olarak gerçekleşirken, tüm zamanların en yüksek ocak ayı rakamına ulaşıldı. Ocakta en çok konutu 761 adetle İranlılar alırken, onu 513 konutla Iraklılar, 479 ile Rusya vatandaşları izledi.

Yabancıya konut satışında tüm zamanların ocak ayı rekoru kırıldı
Yabancıya konut satışında tüm zamanların ocak ayı rekoru kırıldı
GİRİŞ 18.02.2022 13:20 GÜNCELLEME 21.02.2022 17:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerinden derlenen bilgiye göre, yabancılara yapılan konut satışı ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 56,5 artarak 4 bin 186 oldu. Geçen ay toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 4,7 olarak gerçekleşti.

Ocakta en çok konutu 761 adetle İranlılar alırken, onu 513 konutla Iraklılar, 479 ile Rusya vatandaşları izledi.

Satışlarında ilk sırayı 1.771 adetle İstanbul alırken, Antalya'da 914 adet, Ankara'da ise 269 adet konut yabancılar tarafından alındı.

Geçen ay 4 bin 186 olarak gerçekleşen yabancıya satış adedi, tüm zamanların en yüksek ocak ayı rakamı olarak kayıtlara geçti. Söz konusu rakam ocak ayları baz alındığında 2021'de 2 bin 675, 2020'de 3 bin 907, 2019'da 3 bin 168, 2018'de 1.742, 2017'de ise 1.386 şeklindeydi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    her ev alana oturum halk verirsen zaman ile babayi yeriz ordan uc bes bin dolar kalacak diye sonra bir suru halk hizmet ver o verdigin masraf aldigin bin kati olur cok ufak hesap yapiyoruz
    Cevapla
  • laedri 2 yıl önce Şikayet Et
    e boşuna emlak fiyatları fırlamıyor. yapılan projeler binalar hep yabancılara yönelik.. ona göre de fahiş fiyatlı.. vatandaş alamasın diye de şişirdikçe şişiriyorlar hatta ev bile göstermiyorlar...
    Cevapla
  • hıghlander 2 yıl önce Şikayet Et
    Mesele para değil millet...İyi niyetle gelip konut alıp otursun,zaten mütekabiliyet yasası var,gerçi bizim için zenginlere işliyor,ayrı konu, bizim orta direk,onlardaki gibi başka ülkeden konut alamaz.Lakin bu yabancıların çoğu,hele İran ve Çin,ajan faaliyetleri için bu konutları alıyorlar.Ben olsam bunlara çok pis madik atardım.Ruslar ve ıraklılar ise istihbaratın yanı sıra mafya konusu ve Yahudi -Şii Iraklılar da işin içinde.
    Cevapla
  • Görengöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz de yabancı ülkede mülk edinebiliyoruz. Onlar da yapabilirler. Bu ülkeni toprağını satmak değil ki. Yatırım da yabilebilir bir şeyler de alınabilir.
    Cevapla
  • Attila 2 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı ülkede mülk edin bakalım bu düşük para birimiyle. Sen önce ülkenin para birimini değersizleştir. Sonra da yabancılar ucuz diye evleri toplayınca buna yatırım de öyle mi?
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Filistinlilerde öyle diyordu
    Cevapla
  • Sivasspor 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yabancı mülteci sığınmacı hiç kimseye bir çakıl dahi satılmamalı.ne bu yaa öz yurdumuzda parya olacaaz bu gidişle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle