BİM'den kritik ceza hamlesi: 718,6 milyon TL ödeme yaptı

BİM, Rekabet Kurumu tarafından verilen cezayı yüzde 25 erken ödeme indiriminden faydalanarak 718,6 milyon TL olarak 17 Şubat tarihinde ödediğini açıkladı.

BİM'den kritik ceza hamlesi: 718,6 milyon TL ödeme yaptı
BİM'den kritik ceza hamlesi: 718,6 milyon TL ödeme yaptı
GİRİŞ 17.02.2022 16:51 GÜNCELLEME 17.02.2022 16:51
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

BİM, Rekabet Kurumu'nun fahiş fiyat cezasını erken ödedi.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada iletilen para cezasının yüzde 25 erken ödeme indiriminden faydalanılarak 718,6 milyon TL olarak 17 Şubat tarihinde ödendiği belirtildi.

Açıklamada şirketin sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenecek olan 31 Aralık 2021 tarihli mali tablolarında ilgili para cezası tutarında karşılık ayrılacağı da ifade edildi.

Şirket cezanın ödenmesi veya şirket mali tablolarına yansıtılmasının cezaya konu suçlamaların kabul edildiği anlamına gelmediği, cezanın iptaline ilişkin ilgili mahkemede yasal süre içinde dava açılacağı belirtildi.

Rekabet Kurumu tarafından BİM'in de dahil olduğu beş zincir market ve bir tedarikçi şirkete toplamda 2,7 milyar liralık idari para cezası verildiği duyurulmuştu.

YORUMLAR 99
  • Boykot 2 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar hepimiz tepkili olsakta malesef yine hepimiz bu marketlerden çılgınca alışveriş yapmaya devam ediyoruz. Halk bu kan emicileri boykot etmediği sürece bu iş düzelmez! Elimizdeki boykot silahını farketmemiz ve etkin bir şekilde kullanmamız lazım.
    Cevapla
  • hülya 2 yıl önce Şikayet Et
    ŞOK,BİM,A101 ortak çalışmaktalar birbiriyle fiyat paylaşıp öyle hareket ediliyor.Bu marketler mi güçlü yoksa Türkiye Cumhuriyet'inin adaleti mi?saygılar
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    KDV indirimine bir gece önce bindirince, cezanın bir önemi kalmadı.KDV indirimi bir milim halka yansıması olmadı, bir gece önce tüm çalışanları sabaha kadar etiket değiştirdi.Bindirdiği mallararı kuruş babında bir iki milim indirim yaptı o kadar.Onuda bi gece önce yaptığı zandan indirdi.
    Cevapla
  • miafiori 2 yıl önce Şikayet Et
    bim ve 101 kadar kan emici bir market yok bir liram nasip olmasın
    Cevapla
  • @rom@ 2 yıl önce Şikayet Et
    beter ol BIM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle