Bakan Dönmez duyurdu: Üçüncü arama sondajına başlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Fatih gemisi Sakarya sahasında Karadeniz'deki üçüncü arama sondajına başladı. 5 bin metre derinde yeni müjdeler için arayışını sürdürecek" dedi.

GİRİŞ 16.02.2022 11:20 GÜNCELLEME 16.02.2022 20:02
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih gemisinin Karadeniz'de bulunan Sakarya gaz sahasında üçüncü sondajına başladığını duyurdu.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, geminin deniz seviyesinden 5 bin metre derinde 2,5 ay boyunca yeni müjdeler için arama çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Söz konusu kuyunun adının Karasu-1 olduğunu kaydeden Dönmez, "Fatih, Sakarya sahasında Karadeniz'deki 3. arama sondajına başladı. Milletimizin duası, yine en büyük güç kaynağımız." ifadelerini kullandı.

Fatih sondaj gemisi 21 Ağustos 2020'de Sakarya Gaz Sahası'ndaki Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetmişti. 17 Ekim 2020'de Tuna-1 kuyusunda saptanan 85 milyar metreküp artışla toplam rezerv miktarı 405 milyar metreküpe ulaşmıştı.

Fatih sondaj gemisi

Böylece, Amasra-1 kuyusundaki 135 milyar metreküplük keşifle toplam rezerv 540 milyar metreküpe çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 67
  • Mehmet Olgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeni müjdeleri MUĞLA'DA doğalgaz petrol olarak verelim. Açacağınız dört kuyu ile TÜRKİYE ihtiyacı olan petrolü kendiliğinden çıkar. Doğalgaz içinde aynı şekilde uygulamayla çıkarılır.
    Cevapla
  • Kürşad Tigin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ummedi Muhammet din hakkı birliği bütünlüğü için trilyon m3 Luk rezerv basıp eyle ülkemizin her yurttaşı refah seviyesi artsın inşallah zekat fitre verecek insan bulamayız! Bizde dünya Müslümanlarına Türk dünyasına garip Gureba ülkelere destek oluruz inşallah Rabbim sen bizede nasip eyle güçlü ekonomiye sahip olmayı! Mazlumların koruyucusu olalım Türk Milleti olarak Devletimiz mazlumların yüzünü güldürsun inşallah!
    Cevapla
  • keamu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gaz bulduk hemen zengin olduk diye bişey yok, bunun çıkartılması piyasaya sürülmesi aşamaları var ki dört beş yıl sürer. Ama eninde sonunda bize yansıyacaktır.
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah daha iyi rezervler buluruz Allah yolunuzu açık etsin bereketli kılsın
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Akdeniz unutuldu gitti. Ne oldu "Mavi Vatan" sloganına. Ne anlaşma yapıldı da Akdeniz'den vazgeçildi acaba?
    Cevapla
  • Doğrusu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şeyden vazgeçilmedi Allah'ın izniyle. İçeri (satılık muhalefet varya düşmanla işbirliği yapan ) ve dışarı biraz durulursa devam ederiz, uygun zamanı bekliyoruz.
    Cevapla
  • Sabır 2 yıl önce Şikayet Et
    İCIMIZDEKI hainlere saman ithal edirtmeyecegiz, açız dedirtmeyecegiz, zalim devlet dedirtmeyecegiz diye soz vermisler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle