FED toplantısı ne zaman? FED Şubat faiz kararı ne yönde olacak?

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz toplantısının ardından kararı tüm dünya ile paylaşacak. Küresel piyasaların dalgalı olması sebebi ile yatırımcılar FED’in açıklayacağı faiz kararını merak ediyor. Peki Şubat ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz indirimi yapılacak mı?

FED toplantısı ne zaman? FED Şubat faiz kararı ne yönde olacak?
FED toplantısı ne zaman? FED Şubat faiz kararı ne yönde olacak?
GİRİŞ 18.02.2022 09:09 GÜNCELLEME 18.02.2022 09:10

Fed’in faiz artıracağına yönelik manipülatif sosyal medya paylaşımlarının boşa çıkmasının ardından olağan toplantıya odaklanıldı. 14 Şubat 2022 tarihinde Fed’in olağanüstü toplanıp faiz kararı alacağına yönelik olarak sosyal medyada bazı uzman, analistler ve ekonomistler yorumlarda bulunmuştu. Fed’in olağanüstü değil hemen hemen her ay yaptığı toplantıyı manipülatif olarak kullanmaya çalışan ekonomistlerin görüşleri Fed’den herhangi hamle gelmeyince boşa çıkmış oldu. Bundan sonraki süreçte Mart ayında olağan zamanında yapılacak olan faiz kararı bekleniyor.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler düşecek mi, sabit mi kalacak? Beklentiler...Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faizler düşecek mi, sabit mi kalacak? Beklentiler...

FED toplantısı ne zaman?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (ŞUBAT 2022)

Fed Komitesi 8 kez toplanacak. İlk faiz artırımı yapılacak toplantısının ikinci toplantı olacağı yani 15-16 Mart 2022 tarihinde yapılacağı öngörülüyor.

FED faiz kararı ne yönde olacak?

FED FAİZ KARARI TAHMİNLERİ

FED'in bu yıl 5 faiz artırımına gitmesi beklentisini ortaya koyan Goldman Sachs, ocak ayı enflasyon rakamları sonrası bu beklentisini 7'ye çıkardı.

ABD'de yıllık enflasyonun ocakta yüzde 7,5 ile 1982'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkmasının ardından değerlendirme yapan Jan Hatzius liderliğindeki Goldman Sachs ekonomistleri Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yıl yapacağı 7 toplantının hepsinde faizi 25'er baz puan artıracağını tahmin etti.

2018'DEN BERİ İLK KEZ YAŞANACAK

Goldman Sachs ekonomistleri Fed'in 2022 yılında Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere dört faiz artırımı yapacağını tahmin etmişti. Enflasyona göre faiz artırım sayısının artabileceği belirtilirken, sıkılaştırıcı önlemlerin görüleceğini de duyurulmuştu.

JP Morgan Chase CEO'su Jamie Dimon da yaptığı tahminlerde ekonomiyi çok sarsmadan faiz artırımları yapılarak enflasyonun kontrol altına alınacağını belirtip "25'er baz puanlık 4 faiz artırımı çok küçük bir miktar" demişti.

Fed'in faiz artırım adımı mart ayında gelirse 2018 yılının aralık ayından beri ilk kez yaşanmış olacak.