Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına "3600 meselesi çok önemli. Bugüne kadar bütün teknik çalışmaları gerçekleştirdik." dedi.

GİRİŞ 16.02.2022 10:58 GÜNCELLEME 16.02.2022 12:09
Bu Habere 274 Yorum Yapılmış

Bakan Bilgin, " Kamu çalışanlarımızın 3600 ek göstergeyle adil bir şekilde, onların beklentilerini karşılayacak kararlılıktayız. Bugüne kadar bütün teknik çalışmaları gerçekleştirdik." dedi.

Bakan Bilgin, enflasyona karşı emeklinin, memurun, işçinin ezdirilmemesi için adımlar attıklarını belirtti, temmuz ayında da gerekenin yapılacağını vurguladı. 

3600 ek gösterge konusunda ikinci toplantı 16 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarından satır başları;

3600 ek gösterge meselesi hepimizin bildiği gibi açık bir temenni olmaktan çıkarmıştık. Bugüne kadar da teknik çalışmalarını bakanlığımızın bünyesinde gerçekleştirdik. Bu sadece bizim Bakanlığımızı ilgilendiren bir konu değil. Diğer kamu kuruluşlarını da ilgilendiren bir mesele olduğu için de. Kamuda çalışan herkesin de bu sorunun çözümüne dönük beklentileri var.

Belki çok eskiden gelen çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Kamu personel sistemi bütünüyle ele alınmadığı için kariyerde ilerleme ve ödül sistemi olan çeşitli yükseltme kararları, ücretler ve emeklilikte dahil olmak üzere kamu personelinin sorunu farklı düzenlemelerle içinden çıkılamaz hale gelmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu karar kamu personelimizin adil bir şekilde düzenlemesini kapsamaktaydı. Biz de bu çerçevede meseleyi ele alıyoruz. Hepimizin bildiği gibi bugün hala devam eden küresel pandemi kriziyle karşı karşıyayız. Salgın hala çeşitli varyantlarla etkisini devam ettiriyor. Bunun sağlık boyutu var bir de toplumsal ve ekonomik hayata yansıyan sorunları var. Bu sorunları gün geçtikçe daha çok hissediyoruz.

ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ

Enerji fiyatlarındaki aşırı yükseliş, enerji fiyatlarının dünyada meydana getirdiği maliyet artışları, lojistik problemlerin ortaya çıkışı tedarik zincirindeki kopuş dünyada yeni bir ekonomik kriz atmosferine neden olmuştur. Bu Türkiye’ye de yansımıştır. Türkiye yaklaşık 800 milyar dolarlık bir ekonomidir. Türkiye’nin ekonomik problemlerinin aşılması konusunda önemli adımlar atıyoruz.

Son açıklanan sanayideki büyüme Türkiye’nin nasıl büyüdüğünü gösteren niteliktedir. Makro göstergelerin hepsine baktığımızda sanayiye dayalı büyüme her ay 20 milyar dolarlık gerçekleşme oranı tüm bunlar Türkiye ekonomisinin sağlıklı bir makro istikrara sahip olduğunu göstermektedir.

Çalışma Bakanlığı her şeyden önce sosyal politikaları uygulamakla görevli olan bir bakanlıktır. Geçtiğimiz dönemde uyguladığımız yaklaşımla yeni ekonomik modelin yanında yeni sosyal politikalar sokarak toplumun krizlere karşı korunmasını sağlayacak tedbirler aldık.

İLAVE YAPACAĞIZ

Enflasyon farkını kamu sözleşmesinde söz konusu edilen farkı vermekle kalmadık. Aynı zamanda sosyal denge desteği verdik. Emeklilerimiz, memur emeklilerimizi, 1500 olan en düşük emekli maaşını 2500 liraya çıkararak tedbirler almaya devam ediyoruz. Elbette zor bir dönemden geçiyoruz. Bunların yeterli olduğunu söylemek mümkün değil biz ilave yapacağız. Temmuzda benzeri durumda karşı karşıya kaldığımızda düzenlemeleri yapacağız. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün gereğini yapacağız.

BU SENE İÇERİSİNDE ÇÖZECEĞİZ

Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil bir şekilde onların beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapacak kararlılıktayız. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bu sene içerisinde çözeceğini söyledi. Komisyonda meseleler ele alınacak. Kamu kuruluşlarının önerileri değerlendirilecek ve komisyon kararını birkaç toplantı içerisinde alacak. Bunun adil bir çözüm içerisinde olacağını belirtmek isterim.

3600’ün gerçekleşmesi konusunda ortak iradeyi paylaşan Memur-Sen’in bu konuda söyleyecekleri vardır. Sayın Genel Başkana sözü vereceğim ve ardından komisyonun çalışma yöntemini belirleyeceğiz. Bundan sonraki toplantımız basına kapalı olacaktır.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın açıklamalarından satır başları;

Toplu sözleşme kararımız gereği bir komisyon çalışmasıyla başlayıp 2022 yılı sonuna kadar hayata geçirme konusunda uzlaştığımız bir çalışmanın başlangıcını yapıyoruz. Memurların ekonomik iyileşmesini sağlamak, mesleki motivasyonunu artırmak ve beklentilerini karşılamaktır. Toplu sözleşmemizde vaat olan 3600 konusunu vaatten bir karara dönüştürdük. Bizim aldığımız kararda belli meslek grupları değil kararımız çok nettir. 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin düzenlenmesi şeklinde geniş çerçeve ortaya koyduk. Bir adaletin tesis edilmesine topyekün ele alınmasına ihtiyaç var. Bugün besmeleyi çekiyoruz. 

YORUMLAR 274
  • emekli öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Oy kaybına sebebiyet verilmesi istenmiyorsa tüm memurlar bir üst göstergeye çıkarılarak adalet sağlanmalı,biri yer diğeri bakarsa kıyamet kopacak demektir.
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    en güzeli 15 yıllık memuriyeti dolduranlara verilsin 3600 hiç olmasa adaletli olur ve yeni başlayanlarda 15 yılına geldiğinde 3600 ek göstergeyi alsın
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    kamuya giriş yaşı 40 olmalı.
    Cevapla
  • Osman ŞAHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek göstergeden hangi memurlar faydalanacak hiç bahsedilmiyor sadece kamu söylemi var bütün memur ve memur emeklisi yararlanması için gerekli çalışmalar yapılmalı
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 popilist bir yaklaşım hiç sıcak bakmıyorum, aslında eyt mağdur bu daha kritikti. Devlet hangi birine para yetiştirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle