Efsane yatırımcı Buffett’tan 1 milyar dolarlık video oyunu yatırımı

Warren Buffet video oyunu şirketi Activision firmasına yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yaptı. Microsoft’un firmayı satın alma hedefini açıklaması Buffett’In yatırımını birkaç haftada yüzde 20’nin üzerinde yükseltti.

Efsane yatırımcı Buffett’tan 1 milyar dolarlık video oyunu yatırımı
Efsane yatırımcı Buffett’tan 1 milyar dolarlık video oyunu yatırımı
GİRİŞ 15.02.2022 12:17 GÜNCELLEME 15.02.2022 12:17

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway’in 2021’in dördüncü çeyreğinde video oyunu şirketi Activision Blizzard’ın 1 milyar dolar değerinde hissesini satın aldığı ortaya çıktı. Financial Times’ın haberine göre Buffett’ın bu hamlesi Microsoft’un söz konusu şirketi 75 milyar dolara satın almasından haftalar önce gerçekleşti.

Yüzlerce milyar dolarlık varlığı yöneten yatırım devinden denetleyici kurumlarla paylaşılan raporda 14,7 milyon adet Activision hissesi alındığı belirtildi.

Raporda Berkshire’ın çeyrek boyunca yatırımlarında nispeten daha küçük ayarlamalar yaptığı anlaşılıyor. World of Warcraft ve Call of Duty gibi oyunların üreticisi olan Activision firmasına yapılan yatırımsa, Berkshire'ın çeyrek boyunca en çok dikkat çeken hamlesi oldu. 703 milyar dolarlık yatırım devi son yıllarda cazip yatırımları belirlemekte zorluk çekiyordu.

Activision hisselerinin satın alınmasının Berkshire'ın CEO’su Warren Buffett tarafından mı yönlendirildiği, yoksa yatırımın Buffett’ın iki yardımcısı Todd Combs veya Ted Weschler tarafından mı yönetildiği belirsizliğini koruyor.

Activision hisseleri bu yılın başından itibaren %23 oranında yükseldi. Söz konusu oran piyasa şartlarıyla karşılaştırıldığında oldukça büyük bir yükselişi işaret ediyor. Hisselerdeki bu yükseliş Microsoft’un video oyunu şirketini satın alma talebinden kaynaklanan primleri yansıtıyor. Satın alım anlaşmasının tamamlanabilmesi için ABD’deki rekabet otoritesinin onay vermesi gerekecek. Microsoft ise bu konudaki endişeleri giderecek yönde sözler veriyor.

Buffett’ın şirketi 31 Aralık itibariyle 975 milyon dolar değerinde Activision hissesi satın aldı. Hissenin Pazartesi günkü 81,50 dolarlık kapanış fiyatına bakıldığında Berkshire yatırımlarının 1,2 milyar dolara ulaştığı görülüyor. Ancak Buffett’ın şirketinden video oyunu firmasının hisselerini halen tutup tutmadıklarına dair bir açıklama gelmedi.

Berkshire Hathaway her yıl Şubat ayının sonlarında geleneksel olarak yıllık rapor ve hissedar mektubu yayınlar. Buffett’ın söz konusu açıklamalar sırasında Berkshire’ın bu yatırımı hakkında bilgi sağlaması bekleniyor.

Bir zamanlar Buffett’la çok yakın olduğu bilinen Microsoft’un kurucusu Bill Gates 2020’nin Mart ayında Berkshire’ın yönetim kurulundan çekildi. Buffett da geçtiğimiz yıl Bill Gates’in boşanmasının ardından dünyanın en büyük özel yardım vakfı olarak öne çıkan Bill & Melinda Gates Vakfı’nın yönetim kurulundan ayrıldı.