Şekib Avdagiç THY Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türk Hava Yolları Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.

Şekib Avdagiç THY Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu
Şekib Avdagiç THY Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu
GİRİŞ 15.02.2022 09:58 GÜNCELLEME 15.02.2022 10:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İTO Başkanı Şekib Avdagiç Türk Hava Yolları Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı 

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

01.02.2022 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile Bağımsız Yönetim Kurulu üye adaylığı için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'na başvuruda bulunulan Sayın Şekib Avdagiç hakkında SPK'nın 11.02.2022 tarihli yazısı ile uygunluk verilmiştir.

Şekib Avdagiç kimdir?

1959 yılında Zenica’da (Bosna-Hersek) doğdu. Evli ve 2 çocuk babası, iyi derecede İngilizce ve Boşnakça biliyor. Makina Mühendisi (İTÜ), İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü İşletmecilik İhtisas Programını derece ile tamamladı (İstanbul Üniversitesi).

MÜSİAD Kurucu üyesi, Genel Başkan Yardımcısı (9 yıl). 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı. İTO Meclis Başkanı (2013-Devam). İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi. TAYSAD (Taşıt Araçları Yansanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi.

Kompozit Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı. UTESAV (Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı) kurucular kurulu üyesi. İstanbul Teknik Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi. İstanbul Teknik Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi. Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi. Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi.

YORUMLAR 4
  • Alver 2 yıl önce Şikayet Et
    İlker Avcı,1994'de Recep Tayyip Erdogan Belediye baskaniyken ,Universiteden sonra 23 yaşinda ,bir anda Tayyip Erdoganin danişmani yapıldi..Şansı Tayyip Erdoganin Basbakan ve Cumhurbaskani olmasiyla döndü ve THY yonetim kurulu Baskani oldu..Sonra başkanken gizlice Hindistanin enbuyuk firmasi olan Tata'nin havayolu sirketine Ceo olarak gitti.THY buyume olarak zaten doyuma ulaşmiştı birde siyasi konjoktur degisebilir diye oncesinde Gemiyi ilk terkeden uyanıklardan.Hindistan surekli gelisen bir piyasada oldugundan guzel bir hamle ile gitti.Gemiyi ilk terkedenlerden ,cunku yeni yonetimde kendisine gorev verilmeyecekti ve Tayyip erdoganin secilemeyecegini dusunenlerdendi.
    Cevapla
  • 3534 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis tekrar seçilecek inşAllah. karşısında yerli ve milli olmayan zillet ittifakı olduğu müddetçe Reisle yola devam...
    Cevapla
  • Gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır neden sırtımızda taşıttırdı "reis"?
    Cevapla
  • ThyDenNetBilgi 2 yıl önce Şikayet Et
    İlker Çakal adamdır rusçasını nasıl neden geliştirdiğini bi düşün derim kazakistanda darbe olduğunda kazakistandaydı Türkiyede darbe olduğunda bi anda Almanyada ortaya çıktı
    Cevapla