KDV indirimi yumurta üreticisini sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den 1'e düşürülmesi, Muş’ta yumurta üreticilerini sevindirdi.

KDV indirimi yumurta üreticisini sevindirdi
KDV indirimi yumurta üreticisini sevindirdi
GİRİŞ 15.02.2022 09:24 GÜNCELLEME 15.02.2022 09:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Muş'ta 60 bin tavuk ve 30 bin civciv kapasitesi ile yumurta üretimi yapan işletme sahibi Aydın Çelik, günde 30 bin yumurta satışı gerçekleştiriyor. Temel gıda ürünlerinde KDV indiriminin etikete yansıyacak olması üreticileri heyecanlandırdı. Marketlerdeki satışların artmasıyla üretime daha fazla katkı sağlamayı planlayan üreticiler, vatandaşın alım gücünün de artacağına işaret etti.

“Yumurta satışı üretimi artıracaktır”

Çiftliğin 60 bin yumurta üretimi, 30 bin civciv büyütme kapasitesine sahip olduğunu ve şu anda 26 bin tavukla üretim yaptıklarını kaydeden işletme sahibi Aydın Çelik, günlük 30 bin civarında yumurta elde ettiklerini söyledi.

KDV indiriminin yumurta sektörüne de yansıdığını anlatan Çelik, “Marketlerdeki yapılan indirimlerden bizlerde keyifleniyoruz. Çünkü bizim sektörümüzü de ilgilendiren bir konu. Yumurta her eve giren bir üründür. Yumurta satışı üretimi artıracaktır. Maliyetler aşırı derecede yüksek. Bizim pazar sorunumuz yok. Çevre iller Diyarbakır, Bingöl, Batman, Siirt, Van Bitlis’e ürün gönderiyoruz. Yıllardır bu işi yapıyoruz. Maliyetler düştüğü zaman mutlaka biz tam kapasiteyle rahat çalışabiliriz. Burada 12-13 kişi çalışmaktadır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yumurta hakkı 15tl 30lu
    Cevapla
  • pahalı 2 yıl önce Şikayet Et
    bir koli yumurta 50 tl olursa memleketin çivisi çıkmış derim.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalanında bu kadarı 26 bin tavuk 30 bin yumurta komedi resmen birde kdv oranı yumurta da zaten %1
    Cevapla
  • reşat 2 yıl önce Şikayet Et
    26 bin tavuk günlük 30 bin yumurta burada bir yanlışlık var
    Cevapla