TMO ürün satış noktalarına akın ediyorlar

Temel gıda ürünlerindeki KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisinde (TMO) indirimli fiyattan satışlar başladı.

TMO ürün satış noktalarına akın ediyorlar
TMO ürün satış noktalarına akın ediyorlar
GİRİŞ 14.02.2022 17:11 GÜNCELLEME 14.02.2022 17:12
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İndirimin ilk gününde TMO'nun Aydın'daki satış ofisinde kuyruklar oluştu. İlk gün piyasada 120 lira ile 180 lira arasında satılan 5 litrelik ayçiçek yağı 92,5 liradan satışa sunuldu. İndirimli fiyattan alışveriş yapan Aydınlı vatandaşlar satış noktası önünde kuyruk oluştururken, yetkililer indirimli satışların devam edeceğini belirtti.

Son günlerde yaşanan zamların ardından birçok vatandaş, indirimli ürün takibi yapmaya başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temel tüketim maddelerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürüldüğünü açıkladı. Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Toprak Mahsulleri Ofisi de (TMO), ürünlerinde KDV indirimi gerçekleştirdi.

TMO’nun bakliyat ürünlerinden ayçiçek yağına kadar temel gıda ürünlerinde KDV indirimi yaptığını duyurmasının ardından, Aydınlı vatandaşlar adeta TMO ürün satış noktalarına akın etti. Uygun fiyata alım yapabilmek için uzun süre kuyrukta bekleyen vatandaşlar pirinç, nohut gibi bakliyat ürünlerinin yanı sıra 5 litresi 92,5 TL’den satışa sunulan ayçiçek yağını tercih etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • Bumerang 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynı görüntüleri ben bugün İskenderun TMO satış ofisinin önünde de gördüm.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüketici . Tüketimden gelen gücünü kullanmalı. Bu güç kullanılmıyor.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarda dendiği gibi kdv indirimi fırsatçılara yaradı,1-2 hafta önceden kdv indirimi kadar zammı koymuşlardı,şimdi güya kdv indiriyorlar. bu zamların ardı arkası kesilmiyecek gibi. evde beslediğim kedilerime akciğer almaya gittim bugün,daha önce 3 tl ye aldığım akciğeri 4 tl oldu dediler.daha 2-3 ay önce 2,5 dan 3 çıkarmışlardı.daha benim gittiğim yer en ucuz Kadınlar Pazarı.zamdan nasibi hayvanlar,bakkala elerinde 1-2 tl gidip 3 tl olmuş diye geri dönen çocuklara kadar aldı.sert ve geçerli önlemler lazım.
    Cevapla
  • Gökbörü 2 yıl önce Şikayet Et
    % 7' lik kdv indirimi olmadan zincir marketler bir hafta öncesi fiyatları arttırmış gibi görünüyorlar o kadar devlet desteği alıp taşın altına elini koymayan marketlere gerçek anlamda yaptırım olarak ticari faaliyet durdurma cezası verilse daha iyi olur.
    Cevapla
  • Sepet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet olsam büyük onbinlik şubeli zincir matketleri adim başi yerine aralarinda beşyüz metre ara koyarim otomatik şube sayisi düşer Satisida duser.Belediye denetlesin bazilarini ruhsatini iptal et hijyen vs den yurek ister yurek bunlar yarin muhalefet oldugunda kafan çalişsa ne olur çalişmasa ne olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle