3600 ek gösterge için buluşacaklar: Kazançlar artacak

Memurların ve memur emeklilerinin bu hafta gündemi 3600 ek gösterge olacak. Çalışma Bakanlığı ile Memur-Sen masaya oturup konuyu detaylıca müzakere edecek.

3600 ek gösterge için buluşacaklar: Kazançlar artacak
3600 ek gösterge için buluşacaklar: Kazançlar artacak
GİRİŞ 14.02.2022 13:42 GÜNCELLEME 14.02.2022 15:11
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Memurların ve memur emeklilerinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi için önemli aşamaya gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur- Sen bu hafta bir araya gelerek 3600 ek gösterge konusunu müzakere edecek.

ADİL DÜZENLEME

Memur-Sen ile konuyu müzakere edeceklerini anlatan Bakan Bilgin, '3600'ü en adil bir şekilde çalışanların hukukunu, hakkını ve emeklerini gözeten bir şekilde düzenleyeceğiz' diye konuştu.

Toplantı merakla beklenirken; Memur-Sen düzenlemenin bütün meslek gruplarını kapsaması yönünde bir çalışma yürütüyor. Mayıs'ta Meclis'e gelmesi planlanan 3600 ek gösterge düzenlemesi, memurların maaşlarına etki yapacak. Ancak asıl etki, emekli aylıkları ve emekli ikramiyelerinde görülecek.

KAZANÇLAR ARTACAK

Öğretmen, polis, imam-hatip ve hemşirelerin emekli aylıklarının bin 157 ile bin 477 lira arasında artacağı hesaplanırken; 1 yıllık ikramiye tutarı öğretmen, polis ve din görevlilerinde bin 483, hemşirelerde bin 671 lira artarak 8 bin 204 liraya çıkacak. Düzenlemenin kapsamı çalışmalar sonucunda belirlenecek. Ancak mevcut emeklilerin de yararlanması bekleniyor.

TEMMUZ ZAMMI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Memurların ve memur emeklilerinin Ocak zammına değinen Bakan Bilgin, "Yıllık enflasyonun yüzde 36 olduğu dönemde biz 6 aylık zammı yüzde 31 olarak verdik" dedi. Bilgin, 'Temmuz'da da yeniden toplu sözleşme artışı, enflasyon farkı ve sosyal refah farkını dikkate alan çalışmaları yapacağız' diye konuştu.

3600 ek gösterge ile ilgili daha önce yapılan çalışmalarda 4 meslek öne çıkmıştı. Ancak şimdiki çalışmalar bunlarla sınırlı kalmadan yürütülüyor.

 

YORUMLAR 28
  • Adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 ek gösterge hak ve hukuka göre sadece 4 yıllık örgün eğitim almış üniversite mezunlarına verilmelidir.
    Cevapla
  • Fikret 2 yıl önce Şikayet Et
    Adı üzerinde ek gösterge yani ilave para herkese verilmeli veya siz lisans diyorsanız bencede yüksek lisans ve üzerine verilsin.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence ayırım olmadan devlet memularının şartları uygun olanın tamamı na uygulanmalı hangi meslek haketmiyorki
    Cevapla
  • Can Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    Adil duzenleme olsun şartları tutan herkes yararlanmalı..
    Cevapla
  • Can Polat 2 yıl önce Şikayet Et
    3600 Ek gosterge 1. dereceye düşmüş universite mezunu herkese verilmeli ki maaslari kamu işçilerinin maasina yaklassin..
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İşçi emeklilerine yansıtılmalı 3600 ek gösterge bunlardan ibaret degil aklınızı başınıza alın sandık geldiğinde hesap sorulur gidin onlardan oy iteyin vatandaşlar arasında ayrım olmaz bunlar başka bir devletemi hizmet etti onlaramı vergi verdi
    Cevapla
  • tatvan 2 yıl önce Şikayet Et
    işçilere verilmesin zira emekli olunca maasinizdan bir kuruş eksilmiyir ama malasef memurlarda maaşın yarısi gidiyor
    Cevapla
  • RİZELE 2 yıl önce Şikayet Et
    sende hep tehtit dili ile yazıyorsun hayırdır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle