Ak Parti'den elektrik faturası açıklaması: Tekrar revize edilebilir

Başkent Kulisi'ne konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, elektrik faturalarına ilişkin, "150 kWh sınırı Cumhurbaşkanımız tarafından 210 kWh'ye çıkarıldı. Belki bu sınır tekrar revize edilebilir" dedi.

GİRİŞ 13.02.2022 16:08 GÜNCELLEME 13.02.2022 16:35
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kanal7 ekranlarında Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

Elektrik faturalarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Şunu görmek lazım, elektrik faturaları bir günde bu noktaya gelmedi. 2021 yılı içerisinde Türkiye hazinesinden doğal gaz faturalarının yüzde 75'i devlet ödedi, elektrik faturalarının yüzde 25'ini devlet ödedi. Geçtiğimiz yıl verilen destek 100 milyar liradır. ÖTV'lerden de kamu vazgeçtiği için kamunun da kaybı 65 milyar lira. Doğrudan doğruya hükümetin vatandaşa verdiği bir destek var. Türkiye ve Çin sadece pandemi döneminde büyüme sağladı. Muazzam bir üretim aksaması olmuştur, Türkiye çok şükür tedarik zincirlerinde kırılma olmadan 2020'yi atlattı" ifadelerini kullandı.

210 KWH SINIRI REVİZE EDİLEBİLİR

Pandemi nedeniyle enerji fiyatlarının çok yükseldiğine dikkat çeken Numan Kurtulmuş, "Doğal gazdaki fiyatlar eksi olarak vatandaşa yansıdı buna rağmen yine de çok yüksek fatura. Fakat bir mazeret gibi söylemiyorum. Vatandaşlarımızı derinden sarstığını görüyoruz. 150 kwh sınırı Cumhurbaşkanımız tarafından 210 kwh'ye çıkarıldı. Belki bu sınır tekrar revize edilebilir. Bir evin 250 kwh elektrik kullandığı tahmin ediliyor. Zaruri olarak çıkan fiyatların vatandaşların üzerindeki baskılarını biliyoruz ve neler yapabiliriz düşünüyoruz" dedi.

"YURTTAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN"

Küresel rekabetin arttığı dönemde Türkiye'nin üretmek ve kendi ayakları üzerinden durmasından başka çare yok. Hükümet Türkiye'nin üretim seferberliğini hakkıyla kullanabilelim diye uğraşıyor. Bizim sektörlerimizde nasıl sorunlar var yakınen takip ediyoruz. Şu algıyı tekrar söylüyorum, bu gelişmeleri hükümet görmüyor algısı yanlış. Alınan tedbirlerin hepsinin bir amacı var. Vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz. Yurttaşlarımız rahat olsun. Ne yaptığımızı nasıl yaptığımızı bilen bir üslupla söylüyorum. Nasıl dövizde istikrar sağlandıysa diğer konularda da sağlanacak. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • Cemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet doğal gaz faturalarının yüzde 75 ini, elektriğin yüzde 25 ini karşılıyorsa bu yüksek faturalar neden geliyor? Yapılan destek halka ulaşmıyor, birileri halkı fena soyuyor demek ki
    Cevapla
  • musa 2 yıl önce Şikayet Et
    18 aralık- 18 ocak arasındaki faturam 1860 tl geldi, aralıkta kullandığım tutar da zamlı tarifeden hesaplanmış. epdk sitesinde hesaplattım 1350 tl fatura çıktı. Faturaya itiraz ettim ama kabul edilmedi. birileri halkı fena soyuyor. umarım devlet büyüklerimiz durumu farkeder ve hemen önlem alır.
    Cevapla
  • Gulme 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır kayıp kaçak bedelini fark ettiklermi ki okuma bedelini fark ettiklermi ki sen bu ulkede yenisin galiba
    Cevapla
  • Herkes dertli 2 yıl önce Şikayet Et
    Önlem almazlarsa çok büyük oranda oy kaybedecek Ler farkında değiller
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi hükümeti devirmek için tüm şirketler el birliği etmiş maalesef hükümette bunlara gereken ağır yaptırım cezası vermiyor artık vatandasida perişan ediyorlar haberiniz olsun gerekirse bu şirketleri lav edin hickimse devletten ve milletten güçlü değildir.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş özelleştirme çok da iyi bir halt değilmiş. Zamanında bas vas bağırdı millet bazı kurumlar özelleşmesin diye.
    Cevapla
  • Kenan iran 2 yıl önce Şikayet Et
    İncele elektrik dağıtan bütün şirketler zaten hükumetin yanında olanlar Hikaye bunlar O zaman devlet el koysun
    Cevapla
  • usta 2 yıl önce Şikayet Et
    ya yapılacak çok kolay 10 tane memur denk gele mahalle ve evlerdeki elektrik faturalarının kontrolünü yapacaklar o kadar devlet 10 kişi çalıştıramıyor mu . Elk. e zam geliyor ertesi günü okumaya geliyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Yoksa bu işleri çok sulandıracak ve milletin kafasını karıştıracaklar. İstanbulda olduğu gibi kaybedecek hiç zamanımız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle