CHP'li vekilden gıda krizi uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, büyük bir gıda krizinin kapıda olduğunu ifade etti. "Vakit kaybetmeden acil yapılması gerekenler olduğunu söyleyen Öztrak, "Hükümete açıkça çağrıda bulunuyoruz, önümüzdeki yıl için tarımsal üretim planlaması yapın" ifadelerini kullandı.

CHP'li vekilden gıda krizi uyarısı
CHP'li vekilden gıda krizi uyarısı
GİRİŞ 12.02.2022 17:04 GÜNCELLEME 12.02.2022 17:04
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Büyük bir gıda krizinin kapıda olduğuna dikkat çeken Faik Öztrak, vakit kaybetmeden acil yapılması gerekenler olduğunu söyledi. Öztrak, "Hükümete açıkça çağrıda bulunuyoruz, önümüzdeki yıl için tarımsal üretim planlaması yapın. Desteklemeleri buna göre bir an önce belirleyin. Bu yıl için arz sıkıntısı yaşanabilecek stratejik tarımsal ürünlerde, alım fiyatı ve alım garantisi uygulamasına geçin. Önümüzdeki yıl çiftçinin kullanacağı gübre maliyetinin en az yüzde 50'sini destek olarak verin." dedi.

Çiftçiye verilen "Yarısı bizden, yarısı sizden" taahhüdüne uyulmasını da isteyen Öztrak, çiftçiye ucuz tohum, besiciye de ucuz damızlık sağlanması gerektiğini söyledi.

Sebze tohumundaki KDV'nin yüzde 8, sebze fidesindekinin ise yüzde 18 olduğunu belirten Öztrak, bunların da yüzde 1'e indirilmesi gerektiğini söyledi. Öztrak, tarımsal sulamada kullanılan elektrikte verginin kaldırılması, elektrik bedellerini ise hasattan sonra ödeme imkanı getirilmesi gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 37
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp başa gelirse gıda krizi olur ama Ak parti varken asla gıda krizi olmaz
    Cevapla
  • ihsan kastamonu 2 yıl önce Şikayet Et
    vatan için üretim yapıyoruz ama şu an inanın çok üretici bu şartlarda 100de 50 si üretimi kendini kurtaracak şekilde zar zor yapabilir ürettiyimiz sarımsağı maliyet ine satılmıyor soğan 50krş çoğu çürüdü vatana millete yazık olacak hak yardım etsin chp nin bu açıklaması ilkdefa doğru
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Öztrak sen ne söylüyorsun?Siz bu yola daha çıkmadan Reis işini bitirmiş geri dönüyordu görmedinmi?
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu faik birşey söyledi mi? Hiç dinleyesinde gelmiyor. Atadan dededen devlet yönetip kimseye bi faydası olmayan ama hep maaş almış adamlar
    Cevapla
  • 123 2 yıl önce Şikayet Et
    Emredersin (!)
    Cevapla
  • çaldıran 2 yıl önce Şikayet Et
    az yiyin o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle