Tapuda 3 boyutlu yeni dönem başlıyor! Amasya Metaverse'e hazır

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, üç boyutlu tapu-kadastro bilgilerini akıllı şehirler gibi dijital ortama hazır hale getirdi. Projeyle üç boyutlu şehir modelleri, üç boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların mimari projeleri üç boyutlu hale getirilerek gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileriyle birleştirildi.

Tapuda 3 boyutlu yeni dönem başlıyor! Amasya Metaverse'e hazır
Tapuda 3 boyutlu yeni dönem başlıyor! Amasya Metaverse'e hazır
GİRİŞ 12.02.2022 17:27 GÜNCELLEME 12.02.2022 17:27
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3 boyutlu tapu-kadastro bilgilerini sanal evren Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazır hale getiriyor. 3 Boyutlu Kadastro Projesi kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, daha önce uçaklardan aldığı görüntülerle kırk bin kilometre kare kentsel alanı olan Türkiye’nin şu ana kadar on bin kilometre kare üzerinde alanı yüksek detay yoğunluklu 3 boyutlu şehir modeli olarak görüntüledi.

DİJİTAL TEKNOLOJİYE HAZIR

Proje çerçevesinde 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların mimari projeleri 3 boyutlu hale getirilerek gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileri ile birleştirildi. Entegre edilen veriler ile Türkiye, dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazır hale geliyor.

METAVERSE ÇALIŞTAYI

Son dönemin gözde teknolojisi Metaverse, Türkiye’de büyük bir ilgi görüyor. Sanal evrende 25 bin kişiye arsa satıldığı ifade ediliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde akademisyenler ve uzmanların katılacağı Metaverse ile ilgili çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor. Çalıştayda sanal evrenin bütün yönleriyle ele alınması bekleniyor.

PİLOT BÖLGE AMASYA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Pilot bölge olarak seçilen Amasya’da uygulanıp tamamlanan pilot proje ile 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların 3 boyutlu mimari projeleri, gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileri ile birleştirildi. Amasya Metaverse ortamında sunuma hazır hale geldi. Bu veriler akıllı şehirlerin, gayrimenkul pazarlama, kentsel dönüşüm, şehir planlama, gayrimenkul sigorta, afet yönetimi, 3 boyutlu oyun sektörü gibi alanların da temel teknolojik altlığını oluşturacak. Çalışma diğer illere yönelik sürüyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 15
  • Mchd.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazanlar..yine saçma yorumlarda bulunmuşlar.. eskiden cep telefonu ve internet için şöyle böyle denilirdi. Halen aynı zihniyet ön yargı yine var. Dijital ortamda 3 boyutlu görsellik üzerinde çalışma yapılıyor. Bunda sıkıntı yok. Yer tespiti için yada expertiz yapılacak yerin bilgileri için adrese gitmeye gerek yok. O yerin bilgileri hazır mevcut olabilecek şekilde tasarlanacak. Örneğin trafik şehir içi mobese kameraları yoktu ve suçlunun yakalanması günler alırdı. Şimdi ise kameralar yardımıyla daha hızlı bir şekilde işlem yapılıyor. Ekmeği az yiyiniz ve dijitalleşiniz.. saygılar..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi, askeri birlikleri, önemli kritik tesisleri, barajları, fabrikaları falan da GPS bilgisiyle beraber yükleyin de ileride savaşa girersek bombalarken tereddüt yaşamasınlar. Metaverse ile nasıl bağladınız konuyu? Adamlar sizin tapu sisteminden mi alacak verileri.
    Cevapla
  • Müslüman türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben anlamıyorum.ne kadar saçma bir proje.buna ne gerek var.bu illettir.uyusturucuyla mücadele gibi mücadele etmek lazım.nesillerimizi uyutmak istiyorlar.sizde bunun sebebi olacaksınız.sebep olan yapan gibidir unutmayin
    Cevapla
  • harun 2 yıl önce Şikayet Et
    neden adamların projelerini anında satın alıyorsunuz anlamıyorum
    Cevapla
  • Hayriye KURT 2 yıl önce Şikayet Et
    Amasya 'mı !!Hey yarabbim şehzadeler şehri kimlere emanet.Sen bu milleti yalnız bırakma Allah'ım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle