Dağıtım şirketleriyle elektrik zirvesi başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in 21 elektrik dağıtım bölgesinin üst düzey yöneticileri ile bir araya geldiği toplantı başladı.

Dağıtım şirketleriyle elektrik zirvesi başladı
Dağıtım şirketleriyle elektrik zirvesi başladı
GİRİŞ 11.02.2022 14:42 GÜNCELLEME 11.02.2022 15:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Toplantıda Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) yönetimleri de yer alıyor. Toplantıda mevcut tarife ve etkileri, maliyet hesapları, dağıtım şirketlerinin gelir ve giderleri, borçları, yatırım planları ele alınacak.

Ayrıca yangın, sel, deprem ve yoğun kış koşulları gibi olası afet durumlarında şirketlerin planları ve yol haritaları da ele alınacak. Dağıtım şirketleriyle ilgili de maliyet hesabı çıkarıldıktan sonra elektrikle ilgili yeni düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

Şirketlerin ise kur ile ilgili endişelerini dile getirmeye hazırlandıkları, kurun mevcut borçlara etkisini anlatacakları, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) üzerinden daha ucuz elektrik satma gibi talepleri iletecekleri belirtiliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Epdk ne iş yapar
    Cevapla
  • muhsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Buradaki yorumları okuyan vatandaşlarımız lütfen şu nükleer santrele ve yusufeli barajının yapımında kimler ne söylemiş kimler engelemek için neler yapmışlar bi arsştırın. İnanın kanınız donacak ortaya attıkları abuk subuk bahaneleri söylemleri duyduğunuz zaman lütfen okuyun araştırın. Şimdi yusufeli barajı ve nükleer santral olmadığını düşünün iki üç yıl içinde nasıl elektriksiz kalabilme riskiyle karşı karşıya kalacsğımızı öğrenin lüften.
    Cevapla
  • _*(1453)*_ 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamlar geri alınsın makul bir seviyeye çekilsin.
    Cevapla
  • muhsin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bak düşününce kafan çalışmaya başlıyor evet elektrik fiyatları çok yüksek kabul barajların hemen hemen tamamına karşı çıkanlar kim şimdiki chp ya birde erdoğanın öngörüsü olmayıp barajlardan vaz geçilseydi chp nin baskısı engelleme gayreti sonucunda. Bak evladım şu yusufeli barajı projesindeki engelleme çalışmalarını ALLAH rızası için bi araştır bak bakalım bizlerin bilmediği haberimizşn bile olmadığı o kadar yaygarayı chp liler nasıl koparmışlar.
    Cevapla
  • CHP mi aldı? 2 yıl önce Şikayet Et
    10 milyon mülteci alınmasaydı daha ucuz olurdu elektirik.
    Cevapla
  • Reisx 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç? Bu kadar zamlarla daha zirveye ulaşamadık. bir o kadar daha zam yapmalıyız. mı dendi? Allahtan son 2 yılda bir çok baraj açılışı yapmışız peki birde o barajlar olmasaydı halimiz nice olurdu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle