Merkez Bankası enflasyon ve dolar tahminini değiştirdi

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile yaptığı Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,75'ten yüzde 34,06'ya çıktı.

Merkez Bankası enflasyon ve dolar tahminini değiştirdi
Merkez Bankası enflasyon ve dolar tahminini değiştirdi
GİRİŞ 11.02.2022 10:30 GÜNCELLEME 11.02.2022 11:28
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın gerçekleştirdiği piyasa katılımcıları anketine göre, cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 34,06 olurken 12 ay sonrası için TÜFE beklentisi yüzde 24,83 oldu.

Merkez Bankası'nın Ocak ayında gerçekleştirdiği ankette katılımcıların yıl sonu beklentisi yüzde 29,75 seviyesinde bulunuyordu.

Altın fiyatlarında 'şok' düşüşü (Altın fiyatları neden düştü?)Altın fiyatlarında 'şok' düşüşü (Altın fiyatları neden düştü?)

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu

MERKEZ BANKASI'NDAN YENİ DOLAR TAHMİNİ

Piyasa katılımcılarının sene sonu dolar kuru tahmini Şubat döneminde 16,04 olurken, önceki ay bu 16,13 seviyesinde bulunuyordu.

Katılımcıların 12 ay sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 24,83 seviyesinde gerçekleşirken, 24 ay sonrası için beklentisi ise yüzde 15,42 seviyesinde oldu. Katılımcıların yıl sonu büyüme beklentisi ise yüzde 3,7 oldu.

YORUMLAR 88
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorumda Beyler Doların yükselmesi gıda başta olmak üzere fiatların tavan yapmasının nedeni bu Hain CHP derim? Zira bay kemal ne demişti?Sandık önümüze gelsin dolarda düşecek diyen bu hainb süzme degilmi?Reis egilmedi egilmeyecek bizler sabredecegiz inşaAllah sonunda sevinen Ülkemiz olacak inşaAllah.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bankacı rumuzlu kardeşim son iki ay enflasyon verileri ile önceki verileri ve ekonomistlerin sepetteki ürünlere göre tahmini enflasyon verilerinin ortalamasını incelersen anlarsın. Yani bu yorumları yapmak için TUİK'de olmana gerek yok.
    Cevapla
  • Bayram karademir 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşımızı dolarla mı alıyoruz sanki. Anlamış değilim bu milleti. Bırakın bu dolar sevdasını
    Cevapla
  • İbrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşı dolarla alsan hiç bir sıkıntı olmazdı herşey dolara göre fiyatlandigindan maaşında TL üzerinden değer kaybı yaşıyor geçen ay 4 lira olan ıspanak pırasa 10 lira olmuş senin maaşın TL üzerinden 4500 lira anlatabildim mi acaba kardeşim
    Cevapla
  • Damat Berratti 2 yıl önce Şikayet Et
    işte beni anlayan uzay çağınının aydınları
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    1-hal yasası çıkmalı 2-kdv gıda elektirik doğalgaz ,akaryakıt %1 e düşürülmeli ötv kalkmalı 3-benzin fiyatları sabitlenmeli 15 tl 4-şahıslara dolar satışı yasaklanmalı ithalat yapan firmalar ve yurtdışı turizim seyahatlerinde satış yapılmalı
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore'de mi yaşıyorsun?
    Cevapla
  • Vatandaş saffet 2 yıl önce Şikayet Et
    rakamlar la herseyi yapmak mümkün. önemli olan halkın yaşadığı enflasyon. %100 ü geçti temel ihtiyaclarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle