McDonald’s, sanal restoran ile metaverse’e hazırlanıyor

Metaverse dev şirketleri kendine çekmeye devam ediyor. Metaverse dünyasına giriş yapmaya hazırlanan şirketlerin arasında son olarak fastfood devi McDonald’s da katıldı.

McDonald’s, sanal restoran ile metaverse’e hazırlanıyor
McDonald’s, sanal restoran ile metaverse’e hazırlanıyor
GİRİŞ 10.02.2022 10:12 GÜNCELLEME 10.02.2022 10:12

Metaverse dünyasına giriş yapmaya hazırlanan şirketlerin arasında son olarak fastfood devi McDonald’s da katıldı. Öyle ki şirket sanal ürünlerle ilgili bir dizi patent başvurusunda bulundu.

Fastfood zincirinin son ticari marka başvuruları, şirketin NFT’lere ve Metaverse’e odaklandığını gösteriyor. Şirketin ticari marka avukatı Josh Gerben tarafından atılan bir tweette göre şirket, başvuruları 4 Şubat’ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine sundu.

MCDONALD’S YAKIN ZAMAN METAVERSE’DE SANAL RESTORAN AÇABİLİR

Özellikle 2021 yılının sonlarına doğru artışa geçen metaverse popülaritesi dev şirketleri de etkisi altına almış durumda. Genellikle giyim şirketleri tarafından hızlı adımların atılması ile birlikte metaverse’e birçok sektörden şirket yatırım yapmaya başladı.

McDonald’s’ın da yaptığı bu son patent başvuruları, şirketin bu alanı sıkı takip ettiğini ve trendden geri kalmak istememediğini gösteriyor.

Diğer taraftan şirket bu sektöre çok da uzak değil. Öyle ki geçtiğimiz hafta şirket, Ay Yeni Yılı’nı onurlandıran bir NFT sergisi planladı ve Ekim ayında McRib burgerinin 40. yıldönümünü kutlayan bir NFT’yi duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL