Bakan Dönmez'den elektrikte yeni tarife açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez'den yeni elektrik tarifeleriyle ilgili açıklama geldi. Bakan Dönmez "Talepleri değerleniyoruz, ekiplerimiz çalışıyor. Paylaşacağız." dedi.

GİRİŞ 09.02.2022 12:13 GÜNCELLEME 09.02.2022 13:40
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Isparta'da birkaç gündür etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bunun üzerine Isparta'nın genelinde elektrik kesintileri yaşandı. Bugün ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kentteki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Sürdürülebilir Madencilik ve Çevre Çalıştayı'nda konuşan Bakan Fatih Dönmez, ilk günden bu yana ekiplerin sahada büyük mücadele verdiğini belirtti.

Bakan Dönmez, elektrikte yeni tarifeye ilişkin olarak "Henüz net bir şey ortaya çıkmadı olunca açıklayacağız. Esnaf ve küçük işletmelerin taleplerini değerlendiriyoruz. Gelen taleplerin hepsini değerlendiriyoruz" dedi.

"TÜM KÖYLERE ELEKTRİK VERİLDİ"

Kontrol ve bakım çalışmalarınının devam ettiğini söyleyen Bakan Dönmez, "Dün gece itibarıyla Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor. İlk etapta Isparta'nın il ve ilçe merkezlerinin tamamını enerjilendirdik. Kırsal kesimlere ağır hava koşulları nedeniyle ulaşımda zaman zaman sıkıntı yaşadık. Buna rağmen kırsal kesimlerin büyük bir kısmına hızlı bir şekilde ulaştık ve zarar gören altyapıyı onardık." diye konuştu.

BİRKAÇ GÜNDE 10 YILLIK HASAR OLUŞTU

Bakan Dönmez, Isparta'da sadece bir günde yoğun kar yağışından kaynaklı 12 bin hasar meydana geldiğine dikkati çekerek, bunun 10 yıllık hasar ve arızaya eşit olduğunu vurguladı.

Isparta vatandaşlarının yaşadığı mağduriyetin farkında olduklarının altını çizen Dönmez, çözüm için gereken bütün imkanların bir araya getirildiğini söyledi.

ELEKTRİK FATURALARINDA DÜZENLEME: TALEPLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Bakan Dönmez, elektrikte yeni düzenleme konusunda da açıklamalarda bulundu.

Dönmez, elektrikte kademeli tarifede 210 kilovatsaat sınırının 1 Şubat itibarıyla uygulanmaya başlandığını söyledi.

Çeşitli sosyal kesimlerden indirimli elektrik tarifesinden yararlanmaya dönük taleplerin olduğunu ifade eden Dönmez, "Hem Bakanlığımız hem de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bu talepleri değerlendiriyor. Henüz net bir şey ortaya çıkmadı, çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız. Esnaflarımız, küçük işletmeler ve birtakım STK'lerden gelen talepler var. Hepsini değerlendiriyoruz. Bunlara ilişkin farklı tarife grupları oluşturulabilir mi diye ekibimiz çalışıyor." diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

"GAZ VE ELEKTRİKTE KESİNTİ YOK"

Dönmez, Azerbaycan'ın şubat başı itibarıyla Türkiye'ye günlük 4-5 milyon metreküp ilave doğalgaz gönderdiğine de değinerek, ilave akışın da devam ettiğini söyledi.

İran'dan gelen gazın henüz beklenen seviyede olmadığını aktaran Dönmez, "İran'dan gelen doğalgazda belli oranda bir akış sağlandı. Bunları değerlendiren BOTAŞ, sanayiye olan kısıtlamayı dün itibarıyla kaldırmış oldu. Gaz ve elektrikte herhangi bir kısıtlama söz konusu değil." bilgisini paylaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 101
  • Emin 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter Artık bu millet elektirik gaz ve akaryakıt a Yapılan zamlar artık yeter dedirtti işe araçla gitmiyormuyuz bu nedir :(
    Cevapla
  • BIRAKINDA YAŠAYALIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret harici yerlere gaz ve elektrigi bedava verin!biz ayricalikli bir milletiz. Ticarethanelere insafli tarife uygulayin Bu millet buna layik. Devlet millet için varsa,calissin,bulsun,buluštursun versin millete Heršeye milyarlar var bunami yok. Dünyada bir ilki gerceklestirelim ,dünya ülke görsün,dünya türk ü görsün. Yeter SIKMAYIN milletin bogazini. Saygilarimla arz ederim.
    Cevapla
  • Zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım siz en asgariye çekebilmenin hesaplarını yaparken Medaş güç artırımı adı altında sanayiciye kan kusturuyor berberde bile güç artırımı isteniyor medaşın tırafalarının topraklama ları çalışmıyor elekronik cihazların kartları yanıyor yurolar dolarlar dışarıya su gibi gidiyor lütfen özelleştirilen ne olursa vatandaşın sanayicinin haklarını koruyun yorulduk
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Topraklari vatan yapan Şehitler, yakınları ve Gazilerine saygı ve sevgilerimle.Onlar sayesinde vatan topraklarında kimileri çalışan,kimileri çiftçi, kimileri amir kimileri memur kimileri iş adamı kimiler yönetici sıfatıyla sifatlandi.
    Cevapla
  • Onur 2 yıl önce Şikayet Et
    Lokantamıza tam 24.700tl geldi...doğalgazı anlarımda elektrik sıkıntı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle