Cemevlerinin elektrik faturası için çözüm bulundu! İşte masadaki formül

Ocak ayında gelen zamlar sonrası elektrikten ticarethane tarifesinden yararlanan ve yüksek elektrik faturasıyla karşı karşı kalan Cemevleri için hükümet hızla harekete geçti. Cem evlerinin elektrik faturaları için 'Hane' düzenlemesi masada...

Cemevlerinin elektrik faturası için çözüm bulundu! İşte masadaki formül
Cemevlerinin elektrik faturası için çözüm bulundu! İşte masadaki formül
GİRİŞ 09.02.2022 10:03 GÜNCELLEME 09.02.2022 10:28
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Haber7/ Fuat Öner

Ocak ayında elektrik faturalarına gelen zam sonrası, gelen yüksek fatura bedellerinden dolayı Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat, açıklama yaparak, faturaları ödememe kararı aldıklarını duyurmuştu.


Alevi Dernekleri Federasyonu ve Garip Dede Dergâhı Vakfı Başkanı Celal Fırat

Cemevlerinden gelen çağrı sonrası harekete geçen hükümet,  mevcut düzenlemede 'ticarethane' olarak geçen ve bu yüzden daha yüksek zamdan daha çok etkilenen Cem evleri için masaya çok önemli bir formül getirdi.

CEM EVLERİNE HANE TARİFESİ

Haber7'nin hükümet kaynaklarından edindiği bilgiye göre; Cemevlerine gelen yüksek faturalarının önüne geçmek için mevcut düzenlemede 'ticarethane' olarak geçen Cem evleri elektriği 'hane' tarifesinden kullanacak.

Cemevlerine elektrik faturası düzenlemesi


ELEKTRİK FATURALARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ OLACAK

Cemevleri için düşünülen bu formülün hızlıca hayata geçirilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirten kaynaklar, Cemevleri için 'hane' düzenlemesiyle beraber elektrik faturalarında yüzde 50'yi bulan indirimler geleceğini belirtti.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 163
  • mağdur 2 yıl önce Şikayet Et
    cemevleri tarifede ticarethane olarak geçiyorsa değiştirilsin tabiiki, ancak benim evim ticarethane ne olacak, mütahit iskan almadıysa bunun elektrikle ne alakası var, ticarethane mi işletiyorum
    Cevapla
  • Doğru Söz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yorumlar yapmayalım Elektriği dışardan alıyoruz, elektrik üretim santralleri kurulması için çalışan hükümete saldıranlara bir tek söz söyleyen varmı, dışa bağlı olduğumuz müddetçe elektriği de petrolüde Doğal gazı da hep böyle zamlı fiyatlarda kullanacaksınız. Bizim Türk Milleti hakkediyor çalışana destek vermez engel için köylü Halkı kürek sopa ile saldırıyor, petrol ve gaz bulundu Batı ülkeleri ve içimizdeki hainler saldırıyor, hiç kusura Hakkediyoruzzzzz.
    Cevapla
  • Cumali 2 yıl önce Şikayet Et
    Elek verip ülkeyi batırdınız inşallah bunun hesabı sorulur.
    Cevapla
  • Hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaa ... Yapmayın etmeyin sayın cumhurbaşkanım sayın yetkililer... Yok hane tarifesi yok sanayi tarifesi... Hepsini esitleyin adilane. Adalet ve kalkınma partisi diye boşuna mı diyorum ben. Bir de cemevinin elektrik devlet öderse cami ve vakıflari da ödesin. Yapmayın etmeyin sayın yetkililer.. Orta yolu bulun artık adilce...
    Cevapla
  • Eski Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dini ibadethaneler icin ayni tarif daha adil olur diye düsünüyorum.
    Cevapla
  • Murad 2 yıl önce Şikayet Et
    Cemevleri ibadethane değil. Eğer ibadethane diyorsanız hangi dinin ibadethanesi bunu cevaplayın zira islamda tek ibadethane var o da mescidlerdir yani camilerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle