Son dakika: BOTAŞ duyurdu: Doğal gaz kısıtlaması sona eriyor

Son dakika: Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), sanayi tesislerine uygulanan doğal gaz kısıntısının yarın saat 08.00 itibarıyla sona ereceğini duyurdu.

GİRİŞ 07.02.2022 15:15 GÜNCELLEME 07.02.2022 16:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Şirketin Twitter hesabından yapılan açıklamada, sanayicilere bu süreçte gösterdikleri anlayış ve iş birliği için teşekkür edildi.

İran'ın teknik arıza gerekçesiyle 20 Ocak itibarıyla Türkiye'ye gaz girişini durdurması ve hava şartlarından dolayı konut tüketiminin rekor seviyeye ulaşması nedeniyle artan talebi karşılamak için sanayi ve doğal gaz santrallerinde kısıtlamaya gidilmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine doğal gazda uygulanan kısıntının 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürüleceğini duyurmuştu.

BOTAŞ'tan bugün yapılan açıklamada, "Sanayi tesislerine uygulanmakta olan kısıntı 8 Şubat saat 08.00 itibarıyla sonlandırılacaktır. Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden dolayı teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 15
  • Ayân 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu İRAN hep pusuda bekleyen ,fırsatçı yönetim.
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    bence kısıtlama devam etsin, ailecek bir,birimize giriyoruz faturalardan dolayı, her gün tartışıyoruz, çok yaktın, az yaktın, ev ısındı,ısınmdı, kombiyi kıs,arttır, artık yeter nereye kadar gidecek bu zulüm, kendi ülkemizde esir gibi olduk, başka ülkelerin esareti altında hayatını sürdürmek insanın zoruna gidiyor, çocuğuma en ucuzundan 0.7 uçlu kalem alıyorum,15tl para veriyorum, tek kelime yazıklar olsun,artık sözün bittiği yerdeyiz marketten iğne ipliğe,benzine, çift develasyon oldu ve bu durum devam ediyor, artık insanlar cinnet geçirmeye bir birine zarar vermeye başladılar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Cok sevdiğimiz hayran olduğumuz Avrupada bile doğalgaz elektirik ve petrol fiyatları geçen yıla nazaran yüzde yüzün üstünde ,dünya zor bi dönemden geçiyor, Allah sonumuzu hayırlı eylesin
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğal gelaketlerden fırsant çıkarmak vatansever insanlara yakışmaz siyasi fırsatcılıkla vatanseverlik olmaz; yöneticiler doğal afetler karşısında el ele işlerinin başında insanların yanında olmalı..
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 2 yıl önce Şikayet Et
    Merak ediyorum 1999 depreminden sonrada böyle düşünmüşmüşüm?
    Cevapla
  • yazıcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne işimiz var akdenizde nükleer santral istemezuuuk rüzgar enerji istemezuuk. Beşli çeteye kulak vermeyinALKAH RİZASI İÇİN REİSİN DEDİĞİ GİBİ NEREDE NE VARSA BULUP ÇIKARALIM İNLAALLAH.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz kısıtlaması vardı, iş yerleri durdu ama yer yerinden oynamadı. İBB otobüsü kadar ilgi çekmedi değil mi hayret. Isparta komple dört gün elektriksiz kaldı oda ilgi çekmedi. İstanbula kar yağsa günlerce konuşulurdu. Antep otoban kapansa dert olmaz. Ne güzel kafanız var sizin.
    Cevapla
  • Md1983 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl senin kafan iyi mi aksamalar olur ama gidip büyükelçiyle yemek sefası yapmazsın kafayı çekmezsin aksaklıkları düzeltmeye çalışırsın
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Eksiklik olur hata kusur hatda yetersizlikde olur. Afetde durumunda tıkanıp kalabilirsinde, Ne olursa olsun işinin başında olacaksın. Yetersiz kalmak ayrı konu , afet durumunda baş olarak keyif çatmak ayrı konu. Saygılar
    Cevapla
  • harun 2 yıl önce Şikayet Et
    yapilan heslere karsi cikan siz nukleer santrale karsi cikan yine siz akdenizde ve karadenizde gaz ciktiginda dalga gecen yine siz gazla calisan elektrik santrallerine karsi cikan tabiiki yine siz komurle calisan termik santrallerin onunde kapansin diye bagiran yine siz ama elektrik ve gaz kesilince yada pahalanincada ilk aglayip bagirip cagiranlarda siz kuzum siz ne istediginizi yada ne yaptiginizi biliyormusunuz elektrik denilen sey babanizin tarlasinda yetismiyor yatirim yapilmassa karanliga gomulursunuz bu kafaniz saglikli bir kafa degil biraz az raki sarap icin yoksa dagitacaksiniz sanzumani...
    Cevapla
  • Türkiye 81 2 yıl önce Şikayet Et
    Misafir, katıksız chpkk, ipkk, saadetpkk, sülümancı, fetöşist kafasındasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle