Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan müjde üstüne müjde

Kanal7 ekranlarında Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in bu haftaki konuğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tı. Bakan Yanık, doğalgaz yardımından anaokul yardımına kadar pek çok konuda müjde verdi.

GİRİŞ 06.02.2022 15:49 GÜNCELLEME 06.02.2022 16:33
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Başkent Kulisi programında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı. 

İşte Bakan Yanık'ın açıklamalarından satır başları:

DOĞALGAZ YARDIMI

Doğalgaz ve kömür destekleri biz ısınma destekleri başlığında değerlendiriyoruz. Kömür yardımlarını uzun süredir yapıyoruz artık doğalgaz ile ilgili de bir çalışma yaptık. Hem eğer ihtiyaç varsa ya da henüz doğalgaz ulaşmadıysa kömür yardımı devam ediyor. Biraz çerçeveyi genişleterek doğalgaz desteği de vereceğiz. 1,8 milyar lira kömür desteği verdik. Doğalgazda 4 milyon haneyi hedefliyoruz, destekten yararlanabileceklerini düşünüyoruz. Şubat'ın ikinci yarısında başvuruları alacağız ve Mart ayında destekleri vereceğiz. Yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında yardım yapacağız. 

Hangi başlıkta sosyal yardım yararlanıcısı olacağını belirleyeceğiz vatandaşlarımızın. Şöyle bir algı alıştırma peşindeler, oy peşinde diye fakat biz herkese bu desteği vereceğiz. Şuanda 48 ayrı başlıkta vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz. Bunların her birinin standartları belli. Bunda çok iddialıyız. 

"SOSYAL DEVLETİN GEREĞİNİ YAPIYORUZ"

Sadece bu dönemle alakalı değil, biz AK Parti iktidarı olarak sosyal devletin gereği olan her türlü adımı atıyoruz. Sosyal devlet olmak sadece yoksulluk ve sadece ileri derecede ağır yoksulluğun giderilmesi değildir. Sosyal devlet dezavantajlı grupların dezavantajlarını gidermek ve eşit bir düzlem sağlamaktadır. 

Engelliler, engelliğin dezavantajı vardır zaten, dolayısıyla biz onun çevreye uyumunu sağlaması için ihtiyaç duyduğu desteği sağlıyoruz. Eğer bir bakım gerekiyorsa onu destekliyoruz. Engelli vatandaşları diğer vatandaşlarla eşitlemek bizim için önemli. 

"ANAOKULU DESTEĞİ BAŞVURULARI YAKINDA BAŞLIYOR"

Bizim yine sosyal yardım faydalanıcısı kişilerin çocukları için yapılan destek. Biz ihtiyaç sahibi tüm ailelerin yükünü üstleniriz. Yaklaşık 1 milyon çocuğumuz var. Bunun alt yapısını oluşturduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nın anaokullarına devam etmek şartıyla her bir çocuk için ödemekle yükümlü oldukları tutarları biz ödeyeceğiz. Biz doğrudan MEB'e ödeyeceğiz. Başvuruları çok yakın zamanda açacağız. Anaokulu süreci küçük yaştaki çocuklar için önemli. Buna erişemeyen çocuklarımıza erişmeyi çok önemli buluyoruz. Ön gördüğümüz sayıya da çok yakın zamanda ulaşacağımızı düşünüyoruz. 

450 MİLYON LİRALIK EK KAYNAK

Bizim sosyal yardım kullanıcısı gruplarımızın kendi içinde çok farklı segmentleri var. Bir kısmı ısınma desteği, bir kısmı eğitim yardımı gibi. Biz şuanda şunu yapıyoruz. Özellikle sosyal yardım yararlanıcısı vatandaşlarımızın hangi alanda ihtiyaçları varsa bunları tespit edip, bunların değerlendirilmesini sağlıyoruz. 

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE ŞEHİT OLANLARIN YAKINLARA FON

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, 13 Temmuz 2019 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan bir kararla doğrudan Cumhurbaşkanımız tarafından kuruldu. 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'nda 310 milyon lira toplamışız. İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı sonrası düzenlenen kampanyada 52 milyon lira toplamışız. Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit ve gazi olan askeri personel için 2 milyon lira kampanyada toplanmış. Bunların her birisi şartlı bağıştır. Vakıfta şartlı bağış şudur; bağışlanan miktarı sadece bağışlanma amacına kullanabilirsiniz. Yani 310 milyon lirayı 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler dışında kimseye kullanma şansım yok. Bu paraların hesaplarını bile ayrı ayrı tutuyoruz. Ödemelerini ayrı ayrı yapıyoruz. Dolayısıyla toplam 364 milyon 308 bin 289 TL toplanan bağış vakfa aktarıldı. Şubat 2022 itibarıyla hak sahiplerine toplam 94 milyon 566 bin lira destek ödemesi vakıf tarafından yapıldı. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz desteklemek için aylık 1.500 lira ödüyoruz. Bugün itibarıyla Vakfın banka hesaplarında toplam 382 milyon 157 bin 147 lira var.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Şiddet maalesef dünyada, gelişmiş ya da az gelişmiş her toplumda olan, bizde de olan ama bizim de yıllardır çok ısrarlı ve samimi biçimde mücadelesini verdiğimiz bir alan. Hiç bıkmadan bu mücadeleyi de vermeye devam edeceğiz.

Kadına yönelik şiddet, çocuk ve aile gibi başlıklar bir ideolojik tartışmanın, bir ideolojik atışmanın aracı ve aparatı olmayacak kadar önemli başlıklardır. Buradan ideoloji yapılmaz, buradan siyaset yapılmaz. Burası çok özel ve önemli bir alan. Dolayısıyla şiddetle mücadelede samimi olan herkese kapımız açık. 

Biz Bakanlık olarak bu konuda mücadele etmek isteyen herkese kapımızı açık tutuyoruz. Bununla mücadele etmek için hepimizin samimi ve dürüstçe çabamızı ortaya koymamız lazım.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 133
  • Berna Huseyin Uçar 2 yıl önce Şikayet Et
    Size nasil ulaşabilirim tel numara varsa
    Cevapla
  • Berna Huseyin Uçar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakanim merhaba benim eşim vefat etti 1sanayi 2 ay oldu ben tek yaşiyom çok zor durumdayim 27 avgustosda kalçadan amaliyat oldum 2 defa protez kuydu çikti şimde yene amaliyat olmem lazim 6 aydir evde yatağda yatiyom her yere ariyorum kimse yardam etmiyor ustune doğal gaz .elektrik faturam çok geldi odeyemiyorum lutfen yardam etmenizi rice ederim şimdedan teşekkur ederim sağ olun
    Cevapla
  • Ebru Bozkurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım benim eşim işsiz 1 buçuk yaşında kızım var bana da bı yardim eli uzatır misiniz ALLAH rızası için
    Cevapla
  • Hacer Şen 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım neden bize yardım verilmiyor.issizim cocuklarima bile zor bakıyor yardımcı olursanız sevinirim bize
    Cevapla
  • Eyt 2 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretli ve emekli herkese yapılması lazım yeter artık sizin yaptıklarınızı vakıf dernekler yapıyor zaten siz yönetimde adaleti sağlayın yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle