Başkan Erdoğan: Tüm Türkiye'ye söz veriyoruz, Hayat pahalılığı meselesini çözeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu açılış töreninde enflasyon mesajı vererek "Enflasyon başta olmak üzere şu dönemde yaşadığımız her sıkıntının da üstesinden mutlaka geleceğiz. Gelişmelere göre çalışanların kazancını koruyacağız" dedi

GİRİŞ 05.02.2022 14:42 GÜNCELLEME 05.02.2022 15:22
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak – Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yatırım tutarı 1 milyar 150 milyon lira olan bu proje sayesinde 40 dakika süren Zonguldak-Kilimli arasındaki ulaşım 5 dakikaya düşecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bizim için aslolan vatandaşımızın ne yaşadığıdır ne istediğidir. Milletimizin her derdi her acısı her sancısı bizim ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir. Buradan tüm Türkiye'ye söz veriyoruz... Vesayeti nasıl devreden çıkardık, terör örgütlerinin başını nasıl ezdiysek, darbecileri nasıl püskürttüysek hayat pahalılığını da çözeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Sizinle Zonguldak'ta yüz yüze görüşmek için planladığımız ziyareti hava şartları sebebiyle bugüne ertelemiştik. Bugün de soğuk algınlığı sebebiyle gelemedik. Kısmet değilmiş.

Canlı bağlantıyla da olsa açılışımızı gerçekleştirmek istedik. Zonguldak hep emeğin sembolü olmuştur. 

MESAFE 5 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bu tünelin adını, bu şehrin evladı Prof. Dr. Teoman Duralı'nın ismini verdik. Teoman Duralı 1 ve 2 tünellerinin resmi açılışını buradan yapıyoruz. Bu tünellerle birlikte Zonguldak Kilimli arasındaki mesafe 40 dakikadan 5 dakikaya inecek.

Toplamda 3 milyar 404 milyon liralık bu yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin demokrasisi ve kalkınma mücadelesinde kat edilen mesafelerin çok büyük bir kısmında bizim imzamızın olduğu görülecektir. Cumhuriyet tarihinde yapılan eserlerin kat kat fazlasını hayata geçirdik. Şimdi yeni bir kalkınmanın eşiğindeyiz.

Zonguldak'ın ulaşımdaki bu imkanları en iyi şekilde değerlendireceğinden şüphe duymuyorum. Şehrimizin merkezindeki ve ilçelerindeki trafo merkezleri gibi altyapılarda yenileme yaptık. 326 milyonluk yatırımla tamamlanan enerji projeleriyle  Bakacakkadı, Perşembe ve Çatalağzına getirilen doğal gaz çalışmalarının resmi açılışlarını yapıyoruz. TOKİ tarafından 1.683 konut, 3 cami ve 6 ticaret merkezi inşaatı tamamlandı. Açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. 3 milyar 404 milyonluk bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. 

ÇALIŞANLARIMIZIN KAZANÇ SEVİYELERİNİ KORUYACAĞIZ

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisine sokacak atılımı başlattık. Ülkemizi yatırım, istihdam, üretim yoluyla büyüteceğiz. İnşallah bu hedeflerimize de ulaşacağız. Şüphesiz bu büyük devrim öyle kolay ilerlemeyecek, kolay gerçekleşmeyecektir. Türkiye'nin büyümesini istemeyenler ellerinden geleni arkalarına koymayacaklardır. 

Salgında herkes içine kapanırken bizim ihracata yüklenmemizin sebebi bu fırsatı değerlendirmektir. Döviz Kuru üzerinden ekonomimizi çökermeye çalıştılar. Aldığımız tedbirlerle bu sinsi planı etkisiz hale getirdik. Bu arada salgının küresel enerji ve Emtia fiyatlarında yol açtığı artışların ve kur dalgalanmalarının etkisiyle arzu etmediğimiz yükseliş yaşandı. 

Çalışanları ezdirmemek için maaşlarda ciddi iyileştirmeler yaptık. Enflasyon başta olmak üzere çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz. Akaryakıt, doğal gaz ve elektrikteki artışları vatandaşlarımıza yansıtmamak için 2021'de tam 165 milyar liralık neredeyse yatırım bütçemizin tamamı kadar sübvansiyon yaptık.  

HAYAT PAHALILIĞI MESELESİNİ ÇÖZECEĞİZ

Elektrik faturalarındaki şikayetlerin ardından en düşük tarifeyi 150'den 210 kilowata yükselttik. Milletimizin her derdi, her acısı bizim ilk önceliğimizdir. Külfetin sadece çalışanlarımızın ve emeklilerimizin sırtına yüklenmesine asla izin vermeyeceğiz. Tabi bunun çalışanlarımızın, işçilerimizin sırtına binmesine izin vermeyeceğiz. Gereken inanca ruha sahip olan biziz.

İnsanlar ve toplumlar gibi devletlerin de tarihlerinde önemli dönüm noktaları vardır. İşte Türkiye'de bir dönüm noktasından geçiyor. Bu dönemin sonunda büyük ve güçlü Türkiye olarak çıkacağız. Zonguldak'tan tüm Türkiye'ye söz veriyoruz. Darbecileri nasıl püskürttüysek, terörün başını nasıl ezdiysek, baronların ekonomi oyunlarını nasıl bozduysak, hayat pahalılığı meselesini çözeceğiz.

YORUMLAR 199
  • Ufuk baltaci 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıl hastası misiniz siz rahatsız misiniz oğlum siz millet düğüne derneğe 10 takla siz burada altin koyup mu yiyorsunuz nasıl bir yaşam tarzı ya
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl boyunca ülkede refahı bolluğu sağladınız. Virüs nedeniyle bütün ülke ekonomileri dalgalanırken bizim dışımızda gerçekleşen olaylar nedeniyle bizim ekonomimizin de dalgalanması gayet normal. Ekonomimizde herşey yolunda, eskisi gibi hırsızlar yok hırsızlık yok. Size güveniyoruz.
    Cevapla
  • Recai Koyan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haaaaa!
    Cevapla
  • Bulgaristanlı hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    elektrik ve doğalgaza müdahale yok ama hayat pahalılığına müdahale edeceğiz. ?
    Cevapla
  • Yalniz kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Serbest ticareti kaldıracak devlet Merhamet etmiyecen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle