Esnaf için özel tarife çağrısı

Konutta kademeli tarifede sınır değişikliğine giden hükümet şimdi de küçük esnaf ile KOBİ'lerin bir süre önce gündeme taşıdığı elektrikte "özel esnaf tarifesi" uygulanması için çalışma başlattı.

GİRİŞ 05.02.2022 10:02 GÜNCELLEME 05.02.2022 11:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Elektrikte ticarethane ve konut tarifesine yeni bir kalem daha ekleniyor. Küçük esnafın bir süre önce gündeme taşıdığı elektrikte "özel esnaf tarifesi" uygulanması için çalışma başlatıldı.

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in verdiği bilgiye göre esnafa elektrikle ilgili yeni bir paket geliyor.

Böyle bir çalışmayı doğruladığını belirten Murat Çiçek'in duyurduğu paket henüz şekillenmedi. Yeni tarifenin ciroya göre mi, tüketilen elektriğe göre mi belirleneceği, yoksa sadece esnaf ve sanatkarlar odalarına bağlı esnaf için mi uygulanacağı yapılacak çalışma sonrası netleşecek.

Mevcut uygulamada elektrik tarifesinde 'mesken' ve 'ticarethane' ayrımı yapılıyor. Her iki kesim için farklı tarife uygulanıyor. Ayrıca konutta da 'az tüketenden az, çok tüketenden çok' esasına göre 2 kademeli kademeli tarife devrede. Halen esnaf ise 'ticarethane' tarifesinden fatura ödüyor. Şayet yeni paket hayata geçerse esnafın elektrik faturası sanayiciye göre düşecek. Faturadaki düşüş ise meskenlerde olduğu gibi kademeli bir tarife veya 'konut' ile 'ticarethane' arasında ara tarife formülü ile sağlanacak.

KONUTTA KADEME DEĞİŞMİŞTİ

Konutta kademeli tarifede sınır 150 kWh'dan 210 kWh'ye çıkarılmıştı. 210 KWh'ya kadar kadar olan tüketimler kilovatsaat başına vergiler dâhil 1,37 TL'den, bunun üzerindeki her kilovatsaat tüketim ise 2,06 TL'den faturalandırılacak. Yeni sistemle 210 KWh elektrik tüketen bir konutun faturası önceki kademeye göre 41 lira düşmüştü.

TESK BAŞKANINDAN ESNAF İÇİN ÇAĞRI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnafa özel bir tarife uygulanması çağrısında bulunarak "Biriken borçlar nedeniyle yapılandırması bozulan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle esnafa özel bir tarife uygulanmalı. En azından belli bir süre bu zamların sübvanse edilmesi gerçekten esnafımızın en büyük beklentisi haline geldi" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş boş kısaca biz Ecevit zamanında Özal zamanında ne elektrikle ugrasiyoduk ne gıdayla yaaa güllük gülüstanlikti yaaa insanlar alabiliyordu disarda bişey yiyyordu yada gıdasını rahat aliyodu ne yaptılar bizi tuzagami getirdiler Türk halkını kimlerin kölesi yapacaklar yaaa millet perişan gerçekten ama diyolar öğün küçültün .bu ne dir biliyormusunuz ülke bitti başınızın caresine bakin o hanım Efendi'nin o lafı söylemesi korkuttu bizleri
    Cevapla
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    yav boyle bi sistemmi olur arkadaş allahtan korkun bu kadar rllektirik zammimi olur el insaf
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu esnaf milleti soyuyor hiç ses yok azıcık onlara dokununca hemen ağlıyor lar sahte karlar
    Cevapla
  • demir 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsan evladı, esnaf insanda halk insan değilmi biz ne yapalım.
    Cevapla