Fransa, Türkiye'yi kıskanıp yerli e-Nabız sistemini kopyaladı

Daha önce sağlık alanında kullanıma alınan sistemlerin çöktüğü Fransa, Türkiye'nin geliştirdiği e-Nabız sisteminde esinlenerek yeni bir uygulama geliştirdi.

GİRİŞ 04.02.2022 11:23 GÜNCELLEME 04.02.2022 12:02
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan e-Nabız sistemi, Türkiye'de 7 yıldır uygulanıyor.

Kişisel sağlık kaydı işlevi gören uygulama aracılığıyla laboratuvar tahlillerinden radyoloji görüntülerine, kullanılan reçete ve ilaç bilgilerinden, teşhis, rapor ve muayenelere ait her türden detay bilgiyi içeren sağlık kayıtlarına ulaşılabiliyor.

E-NABIZ FRANSA'DA

Sağlık sistemine düzenleme getirmek isteyen Fransa, Türkiye'nin e-Nabız sistemini örnek almaya karar verdi.

Sistemin neredeyse aynısı Avrupa ülkesinde kullanılmaya başlandı.

Olivier Veran

FRANSA SAĞLIK BAKANI: DEVRİM NİTELİĞİNDE

Detayları aktaran A Haber Muhabiri Ömer Aydın, "İlginç olan ise bu sistemin bir yenilikçi sistem olarak ilan edilmesi. Sağlık Bakanı Olivier Veran bir basın toplantısı düzenleyerek, sistemi tanıttı." dedi.

Fransız Bakan Veran, sistemin sağlık alanında bir devrim niteliğinde olduğunu vurguladı.

TAM KAPASİTELİ OLARAK HİZMETE ALINACAK

Paris yönetimi 15 yıldır söz konusu sistem üzerinde çalışmalar yürütürken, 2 milyar eurodan fazla harcama yapıldı ve yaklaşık 3 ay sonra tam kapasiteli olarak hizmete alınacak.

DAHA ÖNCE UYGULANAN SİSTEMLER ÇÖKTÜ

Fransa daha önce de benzer girişimlerde bulunarak, vatandaşlarının sağlık sistemine daha kolay erişebilmesine ilişkin birçok kez çalışmalar yürüttü, ancak başarı sağlanamadı.

7/24 SAĞLIK HİZMETİ

E-Nabız; teşhis, rapor ve muayenelere ait her tür detay bilgiyi içeren sağlık kayıtlarına 7 gün 24 saat erişebilmeyi mümkün kılıyor ve koronavirüs salgınıyla mücadelenin dijital yönetiminde altyapıyı oluşturuyor.

Kamu, özel ya da üniversite hastanesi fark etmeksizin tüm sağlık kuruluşlarının bilgi sistemlerinin entegre olarak gerçek zamanlı veri gönderebildiği sistem, vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarına, hem kendilerinin hem de izin vermeleri durumunda hekiminin ya da yakınlarının erişebileceği bir platform olarak hizmet veriyor.

YORUMLAR 64
  • selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Saftirikler patent almadıysanız hiç bir hak iddia edemezsiniz.
    Cevapla
  • irfanettin 2 yıl önce Şikayet Et
    dava açsınlar
    Cevapla
  • Hakan Ulu 2 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye verilsin. Öyle kolay değil kopyalamak. Ticari kanunlar var. Dava açılsın. Fikir bizim, soft bizim.
    Cevapla
  • Makron 2 yıl önce Şikayet Et
    Makron bana gelen elektrik ve doğalgaz faturasını da kodlanmıştı. Her şeyi akiskaniyor bu Avrupalılar. Yakında TL ye gecerlerse şaşırmayın
    Cevapla
  • Veysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Çocukluğumda batılı gelismiş ülkelerin üstün teknolojilerine hep gıpta etmiştim. Şimdi teknolojiyi en iyi kullanan ülkelerden biri olduk. Fransanın bizden teknoloji kopyalamasını bile normal görür olduk. Biz farketsekte , etmesekte Türkiye çok gelişti. Bunu yurtdışında yaşayan insanlar çok daha iyi görüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle