TOGG''la birlikte otomobil kredilerine yeni ayar gelecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, TOGG'un piyasaya sürülmesiyle birlikte yerli aracı teşvik etmek adına kredilerde düzenlemeye gidileceğini söyledi.

TOGG''la birlikte otomobil kredilerine yeni ayar gelecek
TOGG''la birlikte otomobil kredilerine yeni ayar gelecek
GİRİŞ 03.02.2022 23:51 GÜNCELLEME 04.02.2022 10:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, katıldığı canlı yayında taşıt kredileriyle ilgili güzel haberi verdi. Akben, TOGG'un piyasaya sürülmesiyle birlikte yerli aracı teşvik etmek adına kredilerde düzenlemeye gidileceğini belirterek, "Sayı ile birlikte miktar da var. 120 bin, 300 bin, 750 bin diye dilimler var. O dilimlerde bir güncelleme yaparak, diyelim ilk dilim 120 bin. 120 binin yüzde 70'ini kredi alabiliyorlar. Onları güncelleyeceğiz" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, A Para canlı yayınında taşıt kredileriyle ilgili merak edilenlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Akben, yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını aktardı. Ayrıca, yerli otomobile teşvik için de gereken adımların atılacağını söyledi.

"DAHA ÇOK YERLİ ARAÇ TARAFINDA KREDİ ETKİNLİĞİ ARTSIN İSTİYORUZ"

Yerli araç tarafında krediyi etkinleştirmek istediklerini belirten Akben, "Otomobil tarafında da güncelleyeceğimiz rakamlar var. Orada bizim teşvik ettiğimiz bir alan var. İthal araçlar tarafında değil de biraz daha yerli araçlar tarafında kredi tarafı daha etkin olsun istiyoruz" dedi.

[Yetkili isim canlı yayında anlattı! TOGG'un piyasaya sürülmesiyle birlikte kredilere de ayar gelecek]

"120 BİNİN ÜZERİNDE YÜZDE 70'İNİ KREDİ ALABİLECEK"

Akben, TOGG'dan sonra şekillenmesi beklenen yeni düzenlemeye ilişkin şöyle konuştu: "Yerli otomobilimiz de çıktığında bir güncelleme yapacağız. Güncelleme ile birlikte orası biraz daha rahatlayacak. Sayı ile birlikte miktar da var. 120 bin, 300 bin, 750 bin diye dilimler var. O dilimlerde bir güncelleme yaparak, diyelim ilk dilim 120 bin. 120 binin yüzde 70'ini kredi alabiliyorlar. Onları güncelleyeceğiz."

Diğer yandan Akben ayrıca taksit sayısının artırılması ile ilgili de görüşmelerin yapılacağını aktardı.

YORUMLAR 11
  • HAKAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanya hasıl yaptı bizde öyle yapalım maksak piyasayı canlandırmak değilmi. Fiatı makul kılıp ulaşabilirliği arttırmak adına hep faizsiz kredi hemde daha ucuz model yapsın togg kamu bankaları devreye girip 5 yıl 10 yıllık kredi versin hem piyasa ucuzlar hemre üretim artar ötv de olmasın
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım lütfen şu ihtiyaç kreisi taksit vade sayısını da arttırın.borçlarımız var ödemekte çok zorlanıyoruz.En azından kredi yapılandırma taksit sayısını arttırın
    Cevapla
  • musa 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen kanka 500 bin tl çok ucuz
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Masıl ödeyecek ondan haber ver
    Cevapla
  • Yistif - Rize 2 yıl önce Şikayet Et
    ÖTV diliminde düzenleme yapılsın Yerli aracın ÖTV dilimi %10 olsun. O zaman belki vatandaş alır, diğer türli Türkiye de alacak kişi sayısı kısıtlı. Mesela ben alamam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle