Antalya’da otobüs esnafı 7 bin TL maaşla eleman bulamıyor

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, aylardır 7 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamadıklarını söyleyerek, ciddi anlamda şoför ihtiyaçları olduğunu belirtti.

GİRİŞ 03.02.2022 12:38 GÜNCELLEME 03.02.2022 21:25
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, otobüs esnafının sorunlarını anlatarak, çözüm önerilerinde bulundu.

7 BİN TL MAAŞLA ELEMAN BULAMIYORLAR

Akaryakıta gelen zamlar karşısında zorlandıklarını belirten Arslan, “Ocak ayına baktığımız zaman araçlarımız gün içerisinde ortalama 32 bin TL’lik bir yakıt kullanmış. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ise hesabımıza 36 bin TL para yatırılmış. Bu para ile biz ancak yakıtımızı alıyoruz. Şoförlerimize 7 bin TL maaş veriyoruz. 200 esnafımız araçlarını evin önüne çekti. Gelir ve giderlerimizi karşılayamadığımızdan ötürü araçlarımızı önümüzdeki hafta itibariyle çalıştıramayacağız.” sözlerine yer verdi.

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan

"MAZOT DESTEĞİNİN TEKRAR VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Taleplerinin İstanbul modeli destek olduğunu belirten Arslan, “Taşıyanın da taşınanın da memnun olduğu bir sistem. Kilometre üzerinden destek aldığımız taktirde hem biz hem de taşınan mutlu olacak. Toplu taşımaya huzur gelmiş olacak. Otobüs başı bizim 1 aylık maliyetimiz 70 bin TL. 15 Ocak’ta sona eren mazot desteğinin tekrar verilmesini istiyoruz.” dedi.

"YOLCU SAYISI YÜZDE 50 AZALDI"

Pandemi öncesi ve şu anki yolcu sayısını değerlendiren Arslan, “Biz pandemi olmadan önce 350 bin yolcu taşıyorduk. Bugün 160 bin yolcu taşıyoruz. 200 bin yolcu kayıp. Biz bunu toplu taşımaya kazandırırsak bu desteklere ihtiyacımız yok. Gelirlerimizin artması ile birlikte toplu taşımaya zam da yapılmaz. Antalya trafiğinin rahatlatılması lazım. İstanbul’daki gibi otobüslerin yolları olmalıdır. Bulvarlar üzerinde 3 şeritli yolun 1 şeridi toplu taşımaya ayrılmalıdır. Yol kenarı park yoğunluğuna önlem alınmalıdır. Belirli caddelerde toplu taşımanın yolu olmalıdır. Bunlar yapılırsa kazanan Antalya olacaktır.” dedi.

Antalya’da otobüs esnafı 7 bin TL maaşla eleman bulamıyor

"CİDDİ ANLAMDA ŞOFÖR İHTİYACIMIZ VAR"

Son zamanlarda yaşadıkları eleman sıkıntısına da değinen Aslan, “İşsizlik var deniliyor ama biz aylardır sürekli basına şoför talebimiz olduğunu iletiyoruz. E sınıfı ehliyeti olan, 12 metre aracı kullanabilecek kapasitesi olan, bütün arkadaşlarımızı odamıza davet ediyoruz. Sözümüzün arkasında duruyoruz. Ciddi anlamda şoför ihtiyacımız var. Biz şu anda araçlarımız 25-26 gün çalışıyor. 240 TL yevmiye veriyoruz. 7 bin TL maaş veriyoruz. Çalışma arkadaşı arıyoruz. Bizimle çalışmak isteyen arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. İş sıkıntısı yok. Türkiye’de baktığımız zaman 7 bin TL’ye çalışabilecek özel sektörde bir iş de yok. Şoförlerimiz günlük 200 kilometre yol gidiyorlar. Araçlarımız ortalama günde 4 sefer yapıyor. Bir hat 2 saat sürüyor. Arabanın üzerinde çalıştığı saat 8 saati de geçmiyor. Şu anda 489 tane özel halk otobüsü, belediyemize ait ise 191 tane aracı var.” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR 123
  • ishak 2 yıl önce Şikayet Et
    otobüsün güzergahı kilometre olarak bellidir buna göre süre ve yakıt sarfiyatı da bellidir bunun üzerine giderler ve kar marjı konularak ödemeler yapılır. şoförler güzergah harici gezerse elbet yakıt fazla gider şoförlere biraz dikkat edin düzelir
    Cevapla
  • Gaziantepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Antalya'da ÖHO'leri güzergah dışına mı çıkıyor? Bu arada İstanbul'da AK Parti döneminde bölgesel havuz sistemi kuruldu ve herkes eşit çalış, eşit ücret aldı. Hala devam ediyor mu bilmiyorum. Yeni ekip birşeyleri beceremediği gibi kurulu düzeni de devam ettirmekte pek de maharet gösteremedi. Makine parkı böylesine zengin İBB gibi başka bir belediye olmamasına rağmen bir karış karın altında kaldılar. Meteoroloji günler öncesinden davul-zurna ile duyuru yapmasına rağmen.
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibisin, koca otobüsle ne kadar gezebilir insan
    Cevapla
  • Onbaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hep cebe indireceğinize a gece gündüz çalışan o şöförede verin bak nasıl çalışır
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    7 bine bulamazlar tabii,bir şehirlerarası otobüs şöförü için çok az,adam gece gündüz çalışacak,yemeği cebinden yiyecek,pazarı,bayramı tatili yok,asgari ücret bile 4200 tl iken 7 bine çalışırmı.10 bin verecek,ayrıca yemeğinide verip,sigortasınıda yapacak.
    Cevapla
  • Gaziantepli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat şehirlerarası değil, Şehiriçi özel halk otobüsü
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Şehiriçi yanlız şehirlerarası değil
    Cevapla
  • Vatan sever 2 yıl önce Şikayet Et
    Şuan ki sizin sıkıntıların aynısı türkiye her yerinde var ama kimse sesini duyuramıyor lütfen devlet baba şu mazot ve benzin bi çözüm bulun yoksa işlerimiz inanın çok kötü
    Cevapla
  • Ahmet Dilek 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüzü toprak doyuracak,şükürsüz nankörler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle