Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Enflasyon Nisan'da zirveye ulaşır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşacağını fakat yüzde 50 seviyesini aşmayacağını söyledi. Nebati, "TL'de bundan sonra değer kaybı beklemiyoruz. Büyüme yüzde 5 civarında olacak." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 03.02.2022 09:30 GÜNCELLEME 03.02.2022 09:43
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşacağını ama yüzde 50’yi geçmeyeceğini belirtirken bu yıl Türk lirasının istikrara kavuşacağını söyledi.

Bakan Nebati Japon Haber ajansı Nikkei’ye verdiği röportajda, “Enflasyonda yüzde 50 seviyelerini göreceğimizi düşünmüyorum. Umarım yanılmam” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati

Türkiye’nin önemli bir enflasyon sorunuyla karşı karşıya kalacağını fakat dünyadaki diğer ülkelerin de aynı sorundan mustarip olduğunu belirten Nebati, “Ocak ayında enflasyonun yükselmesini ve belirli bir süre yüksek seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Yaz aylarında enflasyonun toparlanma kaydetmeye başlamasını ve Aralı kayında ise baz etkisinden dolayı keskin bir şekilde gerileyeceğini düşünüyoruz” diye ekledi.

Türk lirasındaki daha fazla değer kaybı yaşanmasını beklemediklerini söyleyen Nebati, göreve başladığı tarihteki döviz kurları ile yıl sonundaki Döviz kurları arasında herhangi bir dengesizlik olmayacağını dile getirdi.

2021 yılındaki büyümenin yüzde 10-11 civarında orta vadeli ekonomi programı hedeflerinin yukarısında geldiğini vurgulayan Nebati, 2022 yılında büyümenin orta vadeli ekonomi programı hedefleriyle uyumlu bir şekilde yüzde 5 civarında olmasını beklediklerini ifade etti.

Kur korumalı mevduat enstrümanı duyurulmadan önce Merkez Bankası’nın doğrudan ve dolaylı müdahalesi olduğunu kabul eden Nebati, enstrüman duyurulduktan sonra hiçbir müdahale olmadığını vurgulayarak “Duyurudan sonra olmuşsa bile bunlar sadece küçük dokunuşlardır” dedi.

Nebati, “Bundan dolayı bir merkez bankamız, kamu kurumlarımız ve ekonomi yönetimimiz var. Gerektiğinde müdahale edebilmek için. Gerekli olduğu takdirde tüm enstrümanları kullanırsınız. Hazine ve Merkez Bankası izleyici kalmaz” diye ekledi.

Nebati, kur korumalı mevduat programının ne kadar devam edeceğiyle ilgili “İhtiyaç olduğu sürece devam edeceğiz ve zirve noktasına ulaştığını düşündüğümüz durup bir karar vereceğiz” dedi.

YORUMLAR 41
  • Şaban 2 yıl önce Şikayet Et
    Memur, işçi emekli... 1 zeytin tanesi ile kahvaltı yapan, 1970-1980 Kemal Sunal filmlerine geri döndü.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Beni bakan yapın 3 sende ekonomiyi düzeltip enflasyonu yüzde 3 düşürmezsem teksin meydanında 40 yıl asılı bekketin beni...o kadar basit
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağustos 2021 de dolar 7.30 TL, enflasyon 19.25,banka kredi maliyeti senelik %19 iken bugün 5 ay sonra dolar 13.60 TL, enflasyon %49,kredi maliyeti senelik %35 hani faiz düşecek idi hepsi Çıktı sadece MB borç verme faizi düştü yani MB finanse ediyor bankaları demek oluyor onlarda %14 ile alıp %35 ile satıyor bizim paramızı bize satarak para kazanıyor ne yapılmak isteniyor anlayabilen varmı
    Cevapla
  • eyytu 2 yıl önce Şikayet Et
    bu zamların sorumlusu ekonomi batsın diye inadına vatandaşa dolar aldırtan youtoberlar ve muhalefettir 300 milyar dolar alınmış doları bilinçli olarak muhalefet yükseltmiş sonrada ceremesini hükümet çekiyor 20 aralık akşamı kim üzüldüyse bu zamların sorumlusu onlar Tüsiadı arayıp zam yapmasını söyleyen chp genel başkanıdır başka sorumlusu yok
    Cevapla
  • Kazım 2 yıl önce Şikayet Et
    Nebati doğru yoldasın böyle devam et. Bu zamlar yetmez daha çok zam isteriz. Hayat daha çok pahalı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle