Çin'li e-ticaret devinden Türkiye hamlesi

Kullanımı her geçen gün artan e-ticaret platformları, yerli firmaları dünyaya açıyor. Çin’in en büyük e-ticaret sitelerinden JD.com’da bir Türkiye Pavilyonu açılması için önemli bir aşamaya geçildi. İlgili firmaların satışlarını PttAVM koordine edecek.

Çin'li e-ticaret devinden Türkiye hamlesi
Çin'li e-ticaret devinden Türkiye hamlesi
GİRİŞ 03.02.2022 08:56 GÜNCELLEME 03.02.2022 09:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin’in en büyük e-ticaret platformlarından JD, hazırladıkları Ulusal Pavilyon Projesi’ne Türkiye’yi davet etti.

ürkiye’nin Pekin Büyükelçiliği ve Ticaret Bakanlığı E-ticaret Dairesi ile yapılan görüşmeler sonrası görüşmeler hızlandı. Dev e-ticaret platformunda Türk Pavilyonu’nun açılması için PTT iştiraki PttAVM.com koordinasyon görevini üstlendi. JD, Çin’de gelir bakımında en büyük 2 e-ticaret platformundan birisi olarak dikkat çekiyor.

İSTANBUL’DAN HONG KONG’A E-TİCARET

Şimdilik hedef odaklı ürün ve firmaların belirleniyor. Satılacak ürünlerin taşıması kolay, daha küçük ve iade oranının az olduğu ürünler olmasına dikkat ediliyor.

Bu doğrultuda Türk Pavilyonu’nda kozmetik, kişisel bakım, aksesuar, ev tekstili ve gıda gibi birçok kategorinin bulunması planlanıyor. Firmalarla yapılacak son görüşmeler sonrası satışlara başlanması planlanıyor.

Projede çeşitli lojistik seçeneklerin olduğu ifade edilirken, genel talebin PTT Kargo ile İstanbul’da toplanacak ürünlerin direkt Hong Kong’da Çinli e-ticaret devinin deposuna taşınması yönünde olduğu ifade ediliyor. Daha sonrasında ise Türkiye’nin ürünleri bu depolardan Çinli tüketicilere ulaştırılacak.

Türkiye’nin ürünlerinin satılacağı bu mecraya yönelik çalışmaların son aşamaya geldi. Projeye yönelik geçtiğimiz günlerde önemli bir toplantı yapıldı. Toplantıya Çin’deki Türk Büyükelçiliği yetkilileri, Ticaret Bakanlığı, TİM, PttAVM.com ve bu mecrada iş yapmak isteyen firmaların yetkilileri katıldı.

TÜRK ÜRÜNLERİ ÇİN’E AÇILACAK

PttAVM’nin öncülüğüyle hayata geçirilecek Türkiye Pavilyonu ile Türkiye’nin firmaları bölgeye e-ihracata haftalar içinde başlayabilecek. Bu yolla sınır ötesinden farklı bir firmaya ihtiyaç duymadan satış yapabilir hale gelmiş olacak. Firmaların ilk aşamada belli limitler dahilinde gümrük vergilerinde bazı muafiyetleri olacak.

Ülkenin ikinci büyük pazarı

Çinli e-ticaret platformu JD’nin projesine Almanya, İtalya, Peru, Danimarka, Malezya gibi 40’ı aşkın ülkeden katılımın oldu. Söz konusu şirketin 2020 yılı verilerine göre, 114 milyar dolarlık bir geliri bulunuyor. Bu da yıllık yaklaşık 500 milyar dolarlık bir işlem hacmi anlamına geliyor. Söz konusu platformun müşteri profilinin yüzde 55’ini kadınlar oluştururken 35 yaş altı üyeleri müşterilerin yüzde 60’ını oluşturuyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Lutfen Amerikaya da hizli ve ucuz kargo sistemi kurun bizlerde burada faydalanalip Turk urunlerinden. Cok sukur Turk bakkallarimiz var ama direkt Turkiye'den alabilirsek daha fazla cesitlilik olacaktir
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce kargo sistemini çözün arkadaş,ups,fedex,dhl dünyanın her yerinde
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayirlisi
    Cevapla
  • hakan kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    desene ptt ile kargolar bize iki ayda zor geliyorsa çine iki yilda ptt ile ancak gider gitttiginde biz getirdik ama siz çinde yoktunuz demesinler de
    Cevapla
  • yiğit23 2 yıl önce Şikayet Et
    hazır alım gücümüz zayıflamısken ucuz kalitesiz çin mallarını kakalıyacaklar.
    Cevapla
  • feridun 2 yıl önce Şikayet Et
    haberi okudunuz mu acaba? biz ihracat yapacağız.
    Cevapla
  • Alper 2 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz mu ??sen hiç o sitelere bakmamışsın belli .eskidendi o ucuz ürünler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle