Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faiz konusundaki dayatmaları etkisiz hale getirdik. Yüksek enflasyon sarmalını da inşallah her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı
GİRİŞ 02.02.2022 15:04 GÜNCELLEME 02.02.2022 15:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'nda konuştu.

Konuşmasında ekonomik gelişmelere değinen Erdoğan, ''Yüksek enflasyon sarmalını her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirmek için atılım içinde olduklarını dile getiren Erdoğan, "Geçtiğimiz yılı 225 milyar doları aşan tarihimizin en yüksek ihracatıyla 500 milyar doları bulan dış ticaret hacmiyle kapattık. Ocak ayı ihracatımız yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar olarak gerçekleşti" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile büyütme mücadelemize en büyük desteği veren kuruluşlardan biri de TÜGİK'tir. Sizlerle birlikte daha ülkemize kazandıracak çok eserimiz var. Hayali olmayanın hedefi olmaz, hedefi olmayanın da rotası olmaz. Eğitimde derslik sayımızı 607 bine çıkarmasaydık öğretmen sayımızı güçlendirmeseydik üniversite sayısını 76'dan 207'ye yükseltmeseydik bugün bulunduğumuz yerde olmazdık.

''TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ İÇİNE SOKACAK YENİ BİR ATILIMIN İÇİNDEYİZ''

Türkiye'yi tamamen kendi modeliyle, kendi gücüyle, kendi programıyla dünyanın en büyük en 10 ekonomisi arasına sokacak atılımın içindeyiz. 2023'ün eşiğindeyiz ve Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini yaşıyoruz.

EKONOMİK GELİŞMELER

20 Aralık bir kırılma noktasıdır. Faiz konusundaki dayatmaları etkisiz hale getirdik. Yüksek enflasyon sarmalını da inşallah her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz. Geçtiğimiz yılı 225 milyar doları aşan tarihimizin en yüksek ihracatıyla 500 milyar doları bulan dış ticaret hacmiyle kapattık. Ocak ayı ihracatımız yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

YORUMLAR 29
  • Yalın 2 yıl önce Şikayet Et
    Hala politika faizi diyorlar. Piyasa faizlerini indirseniz daha mantıklı ve yararlı değil mi reisim?
    Cevapla
  • eskyns 2 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Düştü düştü ama sadece senin çenen düştü. Dört senedir düşen başka bir şey yok.
    Cevapla
  • malatya serdarı 2 yıl önce Şikayet Et
    yürrüüü kuduruk zilletçiler sizi...
    Cevapla
  • Felanca 2 yıl önce Şikayet Et
    Bim ve diğer teneke zinciri marketçikler zama doymadılar. Hala zam yapmaya devam ediyorlar. utanmazlar. Utanın desem utanırmısınız. Bence de UTANMAZSINIZ
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    reisim ramazan geliyor,bu fırsatçılar şimdi bide ramazan zammı koyar,yandık,sen iyisimi biz sgk lılara bi ek zam daha yap,yoksa ramazan zamlarıda gelirse yandıkki yandık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle