Erdoğan'dan bilgisayar ve telefon gibi teknolojik ürünlere vergi indirimi müjdesi

Trabzon'da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgisayar ve telefon gibi teknolojik ürünlerde vergi indirimi gelecek mi? diye soruldu. Soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sevgili kardeşimizin bu talebinin bize maliyetiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yapalım. Ona göre bir adım atalım." dedi.

GİRİŞ 02.02.2022 14:11 GÜNCELLEME 02.02.2022 17:03
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gençlik Buluşmaları' kapsamında Trabzon Akçaabat'ta gençlerle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Bayburt Üniversitesi'nden bir öğrenci tarafından bilgisayar, telefon gibi elektronik cihazlar için destek ve bu konuda vergi oranlarında düşüş soruldu.

"BAKANLIKLA BİR ÇALIŞMA YAPALIM, ONA GÖRE ADIM ATALIM"

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'na "Sevgili kardeşimizin bu talebi bize maliyet olarak ne getirir ne götürür, bunun üzerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yapalım. Ona göre bir adım atalım" dedi.

KYK YURTLARINDA İNTERNET KOTASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin KYK Yurtları'ndaki internet kotalarının kendilerine yetmediğini söylemesi üzerine yine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaploğlu'na seslenerek "Mehmet bey bu cevap sana yakışır" göndermesinde bulundu.

Kasapoğlu ise "Zaten Cumhurbaşkanımıza konuyu arz ettik. İnşallah önümüzdeki dönem itibariyle internet kotasıyla ilgili artırım yapıyoruz" cevabını verdi. Erdoğan da "Evelallah, inşallah en güzel şekliyle internette öğrencilerimizi rahatlatacağız, bugüne kadar olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

"İŞLETENLER ARTINCA TELEFON NUMARAMI DEĞİŞTİRİYORUM"

Rizeli bir öğrencinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu ana kadar cep telefonu numarasını değiştirip değiştirmediği ile ilgili soruya ise Erdoğan "İşletenlerin sayısı arttığı zaman numarayı mecburen değiştiriyoruz. Artık bakıyor ki bu iş aldı başını gidiyor, hemen özel kalemin 'Başkanım bunları değiştirmemiz lazım' diyor. Çünkü telefonlar elden ele dolaştığı gibi birde maalesef işletenlerin sayısı arttıkça bizde tabi değiştirmek durumunda kalıyoruz. Bunun dışında hamdolsun bütün telefon diplomasisini çok dikkatli çok hassas kullanmaya gayret ediyoruz" dedi.

YORUMLAR 55
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu elektrik yakacak başkanım indirim olmazsa olmaz emekliyi düşün
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ak gençlikle karşılıklı methiyeler..Halktan birilerini çıkarında doğru dürüst soru sorsun ona cevap verebileceklermi bakalım sayın c.başkanı
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazota elektriğe doğalgaza indirim gelecekmi asıl soru bu olmalı
    Cevapla
  • aslında 2 yıl önce Şikayet Et
    Mazot ve Doğalgaz şu an dışardan alınıyor ve petrolün 100 dolara çıkmasından bahsedilirken indirim vergide olacak diyelim. Zaten nerdeyse yakıtta vergi bir ay önce sıfırlandı. Devlet bir halk organizasyonu ve Allah devletsizlikten cümlemizi korusun. Kapanın elinde kalır insanlar. Vergi almadan devlet ayakta kalmaz. Geçende pasta aldım eve geldim fişe baktım ertesi gün 80 TL lik ekmek yazıyor. Birinin KDV'si %1 galiba diğerinin %18. Şimdi vergi ödemekten kaçınma değil kaçırma suç. Devlet vergi alamayınca alabildiği emtia ya yönelir ve sıcak para ihtiyacı artar. Sonra faizle o para gene daha büyük kayıp olarak başımıza gelir. Devlet ödesin indirsin yapsın en az 2025'e kadar bu kriz sıkacak
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Aylık enflasyon yüzde 13 AYLIK. He indirim gelecek az sonra bak bak geliyor.
    Cevapla
  • Bozok 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey çok pahalı malesef elektronik gıda otomotiv, gelir fiyat oranında dünyada belki en yüksek fiyatlar bizdedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle