Erdoğan imzaladı: Evini dönüştürene 400 bin TL verilecek

Riskli yapı olarak tespit edilen konut veya iş yerlerine verilecek olan faiz destekli kredilerde, kredi tutarları değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre faiz desteği sağlanacak kredi anapara tutarı limitleri, güçlendirme kredisi için 80 bin TL'den 160 bin TL'ye, konut yapım ve işyeri yapım kredileri için 200 bin TL'den 400 bin TL'ye yükseltildi.

Erdoğan imzaladı: Evini dönüştürene 400 bin TL verilecek
Erdoğan imzaladı: Evini dönüştürene 400 bin TL verilecek
GİRİŞ 02.02.2022 09:36 GÜNCELLEME 02.02.2022 09:36
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Kentsel dönüşümde devletin sağlayacağı desteğe esas parasal limitler artırıldı.

Cumhurbaşkanlığının "6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.

Faiz desteği sağlanacak kredi anapara tutarı limitleri, güçlendirme kredisi için 80 bin TL'den 160 bin TL'ye, konut yapım ve işyeri yapım kredileri için 200 bin TL'den 400 bin TL'ye yükseltildi.

Bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarının 1 milyon TL olan limiti 2 milyon TL'ye çıkarıldı.

Kararla ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi de 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.

 
YORUMLAR 35
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Güçlendirme kredisi suistimale açık bu verilmemeli en güçlüsü binayı yıkıp yeniden yapmak olur kötü zeminli yerden komple tahliye edip yeni tokiden hak sahiplerine hak verilmeli
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz oranları ney acaba
    Cevapla
  • Helal. 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz oranları mı haram başka soru varmı
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    %7.24 en iyisi
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar kacak var ise yikarsin bir daha imar affi denen sacmalik olmaz yapilan her bina yirmi yil icin de yikilir ise hile var ise o yapana hapis cezasi ve butun mallarina el koyarsin ilk yapilir iken bittigi zaman ve bes yil sonra olmaz uzerin uce kere konrol yaparsin hil sorun var ise ceza verirsin sorun biter
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapman için ilk önce vatandaşına ev sağlaman lazım, yapamıyorsan herkes bildiği yolu tutar. Kimsede ceza yazamaz, yazarsa seçimlerde en büyük cezayı yer.
    Cevapla
  • Yorgun 2 yıl önce Şikayet Et
    Kırediye ne gerek var iki kat daha ver nevar sanki bulutami zarar veriyor bedavadan vatandaş evini yeniledim.
    Cevapla
  • Ahmet Galatalı 2 yıl önce Şikayet Et
    dostum aslında sorun şu, misal o hali ile müteahhide verip, 3 kat ise 6 kat yap dedin, sadece sen yapsan tamam ama herkes talep edecek, sonra nüfus 2 katı, araç park ihtiyacı 2 katı, okul ihtiyacı 2 katı, sağlık ihtiyacı 2 katı, güvenlik ihtiyacı 2 katı, yol ihtiyacı 2 katı, ibadethane ihtiyacı 2 katı, vs vs vs yoksa dediğin gibi gökte sınır mı var? :)
    Cevapla
  • Muammer 2 yıl önce Şikayet Et
    Lafta var, ama gerçekte yok.Ben evimi riksli binadır raporu alarak yıkıp yeni inşaata başladım.Böyle bir krediyi almak o kadar zor , prosedür ve engeller o kadar çok ki, adamlar vermemek için ellerinden geleni yapıyor.Vaz geçmek zorunda kaldım.
    Cevapla
  • Molla Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen en azından ev yapabiliyorsun. Bir çok riskli bina rapor alınıp yıkıldıktan yada tahliye edildikten sonra, yeni ev yapma izni ya vermiyorlar yada 5 dairesi 2-3 daire izni veriyorlar , öylece millet açıkta kalıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle