Kahvenin kilosu 140 TL'ye çıktı! Talep azaldı

Brezilya’da yaşanan iklim krizi nedeniyle Türk kahvesinin kilosu 140 TL’ye kadar çıkmıştı. Kahve satıcıları talebin düştüğünü belirtti.

GİRİŞ 01.02.2022 10:11 GÜNCELLEME 01.02.2022 14:33
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sene başından bu yana fiyatı 140 TL’ye kadar yükselen kahveye talep azaldı. Fiyatlardaki artış nedeniyle vatandaşların kilo yerine gram ile aldıklarını belirten kahveciler, eskiye göre satışlar düştüğünü ve fiyatların sabit kalmasını istediklerini söyledi.

“İnsanlar kilo işi alırken şimdi ise gram şeklinde alıyor”

Kahve fiyatlarına değinen Eminönü esnafı Hüseyin Yavuzer, “Türk kahvesinin kilosu şu anda 140 TL. Fiyatlar sabit ilerlerlerken, geriye dönük baktığımızda ise kahve fiyatları yüzde 50 arttı. İnsanlar bu fiyatlara alıştı. İnşallah çıkmaz, düşerse de iyi olur. Tek temennim bu fiyatlarda kalırsa insanlarda buna alışır ona göre kahve tüketimi normale dönmüş olur. Eskiye nazaran satışlarımız düştü tabi. İnsanlar kilo işi alırken şimdi ise gram şeklinde alıyor. Bizim insanımızın kahve geleneği var. Fiyatlar inşallah eskiye döner ise doya doya bu geleneği devam ettirebiliriz” şeklinde konuştu.

"Biraz daha ekonomik olması gerekiyor"

Kahve içmeyi sevdiklerini belirten Dilek Sağlam, “İki günde bir Türk kahvesi tüketiyorum. Eminönü’ne geldiğimde hep kahve alırım. Haftada bir geliyorum almaya. Fiyatlar biraz pahalı, biraz daha ekonomik olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Zaman buldukça Türk kahvesi tükettiklerini ifade eden Barış Demir, “Her Eminönü’ne geldiğinde kahve alıyorum. Bugün ise iki paket aldım” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 24
  • kah 2 yıl önce Şikayet Et
    İklim koşulları ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle dünyada olduğu gibi Afrika ülkelerinde de kahve fiyatları yükselmeye başladı. kah
    Cevapla
  • kayserili 2 yıl önce Şikayet Et
    afrika dururken neden brezlyadan aliniyor?
    Cevapla
  • 190 190 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne 140 190 190
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    almayın almasan ölecek misin hayır siz zam yaparsanız bizde içmeyiz dersin o kadar şimdi bende evime koyma cam bunlar bunlar marketler kim olursa olsun milletin aklıyla dalga geçiyorlar buldular boşluğu zam üstüne zam talep azalsın herşeyde pazarda gidiyorsun yarım 1.kilo lazımken gidiyorsun 2..3. klo alıyorsun bir de çürütüyor atıyorsunbunlar bizi aklımızla dalga geçiyorlar ama bu fırsatı veren siz bizleriz lütfen bu hafta pazara çıktım inanın 5 günlük yemeklik aldım yanın da 3 .4 çeşit salatalık az az 65. tl tuttu millet millet olsa 1.. 2 ay az az alır zengin illet olunca çok alır israf olur çürür atar
    Cevapla
  • Uzman 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse içmesin çay içsin hepsi iflas eder yakında, işleri halkı soymak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle