TCG Anadolu'da sürpriz gelişme! Tasarım değişikliğine gidiliyor

TCG ANADOLU Amfibi Hücum Gemisi'nde, Bayraktar TB3 SİHA'ların rahatça kullanabilmesi için tasarım değişikliğine gidiliyor.

GİRİŞ 01.02.2022 07:14 GÜNCELLEME 01.02.2022 09:24
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından TCG ANADOLU ve Bayraktar TB3 ile ilgili yapılan açıklamada, "Kısa pistli gemilere iniş kalkış yapabilecek Bayraktar TB3 SİHA ilk uçuşunu, bu yıl yapacak. Ardından ise Çok Amaçlı Amfibi Hücum Gemisi ANADOLU'ya Bayraktar TB3 SİHA entegrasyonu çalışmalarına başlanacak." ifadelerine yer verildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından paylaşılan görselde ise TCG ANADOLU'nun tasarımında birtakım farklılıklar olduğu görüldü. Uçakların havalanmasını sağlayan ski-jump rampası uzatılırken, platformların geminin içine konulmasını sağlayan asansörün arkasındaki boşluk ise kapatıldı.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
YORUMLAR 36
  • Can 2 yıl önce Şikayet Et
    Tb2 saten o kadar uzun bir pist kullanmıyor. Küçük bir modifikasyonla tb3 üretmek çok mantıklı oldu! Miusta kalkabilecekmi?
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Mius sübsonik yani saatte 900 km olarak tasarlaniyor... insallah o pist ona yeter. bunlarin insansiz olmasi büyük avantaj
    Cevapla
  • Ctsa 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Yeni tasarım resminde mius pist başında
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet nimettir anlayışıyla çalışan herkezden Allah razı olsun emeklerinize sağlık dünya bizden adalet bekliyor silahsız adalet sağlanamıyor maalesef
    Cevapla
  • Ergin 2 yıl önce Şikayet Et
    Sırf bu yuzden erdoganı destekliyorum ,bu millete hizmet eden başımızın tacıdır.
    Cevapla
  • Muttaki 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl muhalif bir komşum "Türkiye iğne bile üretmiyor, dışarıdan ithal ediyor. Samanı bile ithal ediyoruz (klasik laf)" demişti. Nerede yaşıyorlar anlamak mümkün değil, at gözlüğü mü takıyorlar, hiç mi medyayı takip etmiyorlar bilemiyorum. Kör cahillik. Ama kendisine sadece bir örnek olarak geliştirilmekte olan lazer silah sistemlerinden ikisini göstermiştim, çok şaşırmıştı ve tek kelime yorum yapamamıştı. Her neyse, bu vakalar için çok da yapacak bir şey yok.
    Cevapla
  • sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ,çok güzel oluyor. İnşallah SİHA sattığımız ülkelere bunlardan da birer tane satarsak daha güzel olacak. Allah emeği geçenlerden razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle