Dünyaca ünlü CEO şoke etti: İkisini birden vuracak

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun CEO'su Nicolai Tangen, tüm dünyayı ilgilendiren ekonomi uyarısında bulundu.

Dünyaca ünlü CEO şoke etti: İkisini birden vuracak
Dünyaca ünlü CEO şoke etti: İkisini birden vuracak
GİRİŞ 31.01.2022 18:02 GÜNCELLEME 31.01.2022 18:02
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun yöneticisi Nicolai Tangen, kalıcı enflasyonun getirileri vuracağı konusunda uyardı. Norveç'in 1,3 trilyon dolarlık fonunu yöneten Tangen, Financial Times'a, enflasyon oranlarındaki yükselişin geçici mi yoksa kalıcı bir tehdit mi olduğu konusundaki tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Tangen, enflasyondaki artışın küresel ekonomilerin kalıcı bir özelliği haline geldiğinde yatırımcıların yıllarca düşük getiri ile karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

"İKİSİNİ BİRDEN VURACAK"

Tüketici fiyat enflasyonu, dünyanın büyük ekonomilerinde, çok uzun süredir görülmeyen seviyelerde seyrediyor. Enflasyonun yüzde 7 seviyesine ulaştığı ABD'de ise bu oran 40 yılın zirvesi. Tangen, dünyanın hem yüksek talep hem de tedarik zincirlerinde devam eden kesintiler yaşadığı bir ortamda enflasyonun genel olarak beklenenden daha güçlü olabileceğini düşündüğünü söylerken, "Giderek daha fazla yerde bunu görüyoruz. Ikea'nın fiyatları yüzde 9 artırdığını gördünüz, gıda fiyatlarının yükseldiğini, çok yüksek navlun oranlarının, kamyon taşımacılığı oranlarının, metallerin, emtiaların, enerjinin, gazdaki yükselişin devam ettiğini gördünüz." ifadelerini kullandı.

Tangen bu durumun tahvil ve Hisse getirilerini aynı anda olumsuz etkileyeceği uyarısında bulunurken, "Önümüzdeki birkaç yıl boyunca ikisini birden vuracak" dedi.

177 MİLYAR DOLAR KAZANDI

Norveç Varlık Fonu’ndan geçen hafta yapılan açıklamada, 2021'de fonun yatırım getirisinin yüzde 14,5 olduğu ile yaklaşık olarak 177 milyar dolara denk geldiği belirtilmişti.

YORUMLAR 38
  • Hodrimeydan 2 yıl önce Şikayet Et
    Altını Euro doları olan fena patlayacak!!! Hisse senedi getiri yılı bu yıl fena sıcrayışlar olacak! Sadece hisse senedi diyorum diğerleri fena düşecek!!! Bizi izlemeye devam edin
    Cevapla
  • halil sadiç 2 yıl önce Şikayet Et
    galerici, emlakçı,dövizci , kabzımal ,araştırma şirketleri vb , mantar gibi çoğaldı, bu gurup esnaf lar ( hemen sinirlenmeyin=) ne üretiyorlar?halbuki sermayelerini üretim yapıp ekonomiye katkıda bulunabilirler
    Cevapla
  • Arif 2 yıl önce Şikayet Et
    Illaki bu tuketimin de bir sonu gelecek, insanlar okadar zenginlesti ki, hersey aliyor ve buda biryerde doyum noktasini asmak demek, yani sirf uretimi devam ettirmek icin kalitesiz urunler uretecekler ve hersene yenisini almak mecburiyrtinde kalacak insanlar, cunku borclanmaz iseler bu ekonomi batar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Gidayi ben üretiyorum. Kendi toprağima ekip yetiştiriyorum, fiyati hiç alakasi olmaya biri belirliyor biz de bu fiyati topluca kabul edip uyguluyoruz.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Masrafsız mı uretiyorsun?mazot,gübre,ilaç,tohum,elektrik kullanmıyor musun?
    Cevapla
  • Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Altını olan satmasın enflasyon demek altının yükselmesi demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle