Fırıncılar Federasyonu'ndan ekmek zammı açıklaması

Ekmek 4-5 lira mı olacak? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ülke genelinde 200-210 gram ekmeğin 3 liradan satıldığını belirterek, "4 veya 5 lira gibi bir rakam söz konusu değildir" dedi.

GİRİŞ 31.01.2022 14:12 GÜNCELLEME 31.01.2022 15:52
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ekmeğin 4 ve 5 liradan satıldığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

''EKMEKTE 4 VEYA 5 LİRA GİBİ RAKAM SÖZ KONUSU DEĞİL''

Ülke genelinde 200-210 gram ekmeğin 3 liradan satıldığını, 4 veya 5 lira gibi bir rakamın söz konusu olmasığını belirten Balcı, şöyle devam etti:

''Bizler, ocak ayında işçilik ücretlerine gelen artışlar, elektrik, doğalgaz, maya vb. girdilerimizdeki yükselişleri dikkate alarak ülke genelinde kilogram fiyatı 12,5 lira olan ekmek fiyatını yine kilogram bazında 14-15 liranın üzerine çıkmaması yönünde gereken fedakarlığı yapmaktayız, yapmaya de devam ediyoruz.''

BELEDİYELERİ GÖREVE ÇAĞIRDILAR

Başkan Balcı ayrıca, "Hem fırınlarımızdaki maliyetlerin yükseltmesi sebebiyle hem de halk sağlığını tehdit eden üretimleri nedeniyle merdiven altı ruhsatsız fırınların bir gün daha üretim yapmamaları gerekmektedir. Belediyelerimizi de bu bağlamda göreve davet ediyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 40
  • taha 2 yıl önce Şikayet Et
    2021 de cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru kırılmış.başta un ve gıda ihracatı yapılmasaydı bu kadar eflasyon olmazdı gariban ucuz ekmek derdinde zengin kasaları para doldurma derdinde. bula bula buzamanı mı buldunuz ihracat rekoru kıracak.18 senedir neredeydiniz.kuraklık ve korana nın etkileri varken hiç olacak işmi.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burda avcılar gümüşpala da 2,5 ekmek..
    Cevapla
  • S. A 2 yıl önce Şikayet Et
    Bugün 3.5 TL den aldım
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bulunduğum semt İkitelli -ist da GEDİKOĞLU fırını var,2 tl ye ekmek satıyor,Allah razı olsun,demek istenirse fiat indirimi yapılabiliyor. zaten semtimizde 2 tl ye ekmek satan tek fırın aşağı yukarı,ekmeğide normal,güzel ,kaliteli.
    Cevapla
  • Seyit 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm VAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle