İBB'den pes dedirten kararı! Yerlisi dururken İETT'nin yeni otobüsleri Macaristan'dan

Türkiye'den dört yerli firma elektrikli otobüs üretip AB ve ABD gibi ülkelere ihraç başarısı yakalamışken CHP'li İBB yönetimi İstanbul için Macaristan'dan elektrikli otobüs ithal etmeye hazırlanıyor.

GİRİŞ 30.01.2022 16:40 GÜNCELLEME 30.01.2022 17:47
Bu Habere 682 Yorum Yapılmış

Son dönemde Türkiye başlattığı yerli ve milli üretim hamlesiyle bir çok alanda dışa bağımlılıktan kurtularak ambargoları bertaraf etmeyi başardı. Yıllarca 'Siz yapamazsınız' laflarını bir kenara iterek başlatılan çalışmalarla savunma sanayinden yüksek teknolojiye kadar bir çok alanda ürünler geliştirildiği gibi ihracat başarıları da elde edildi. 

YERLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜS DURURKEN MACARİSTAN'DAN ALINIYOR

Türkiye'nin yerli üretim hamlesiyle geldiği nokta dünyanın bile gündeminden düşmüyorken CHP'li İBB yönetimi çok tartışılacak bir karara imza attı. İETT'nin otobüs filosunu büyütmek için harekete geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'de birçok marka tarafından elektrikli otobüs üretiliyor ve hatta ABD'ye bile ihraç başarısı elde etmişken Macaristan merkezli İkarus ile anlaşma yaptı.


İETT filosuna katılacak otobüslerden ilki, Macaristan'dan tırla Türkiye'ye getirildi. İstanbul trafiğine çıkmaya hazırlanan araçların menzili 300 kilometreyken yerli üretim elektrikli otobüslerin menzili 450 km'den fazla...

 

YORUMLAR 682
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi FETÖ-DHKPC-PKK'ya teslim etmek isteyen zillet ittifakı. Cehap.'nin "10 Aralık Hareketi" adlı sözde anayasasını araştırın iktidar oldukları takdirde ülkeyi param parça edecekler, Sabır Meşhurun "10 Aralık Hareketi" adlı videosunu izleyin izlettirin. Bu ülke soğan patatese Çanakkale'de satılmadı ne oldu bu millete..
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin düşüncen asma kabada bu mevsim yetişmiyor
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 2 yıl önce Şikayet Et
    İktidar olurlarsa ilk yapacakları iş yerli savunma sanayini katletmek olacaktır.
    Cevapla
  • Huloooooo 2 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı tatlı tatlı gidiyorsunuz firavunseverler.
    Cevapla
  • ali keceli 2 yıl önce Şikayet Et
    yanlis hatirlamiyorsam deneme surusleri yapiliyor ve diger bir jac markaninda deneme suruslerini yapacagiz dediler yanli haber yapmayin ve insanlari kandirmayin
    Cevapla
  • Ali dağlı 2 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE düşmanı bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle