Kredi kartı faiz oranları değişti!

Son dönemde kullanımı ciddi ölçüde artan kredi kartlarıyla ilgili önemli bir değişikliğe imza atıldı. Resmi Gazete'de yayınlanan Merkez Bankası tebliği ile Şubat ayından geçerli olmak üzere kredi kartı azami faiz oranı yüzde 1,80 olarak belirlendi.

GİRİŞ 30.01.2022 10:02 GÜNCELLEME 30.01.2022 10:07
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yayınlanan Merkez Bankası tebliği ile kredi kartı işlemlerinde önemli değişimler yaşandı. Şubat ayında geçerli olmak üzere, bu tanıma bağlı olmaksızın bankaların kredi kartlarına uygulayabilecekleri azami faiz oranı da yüzde 1,80 olarak sabitlendi. Bu oran (azami faiz oranı), Merkez Bankası tarafından ilan edilen referans oranın 55 baz puan üzerinde belirleniyor. Tebliğde şubat ayı için referans faiz oranı yüzde 1,25 olarak açıklandı.

GÖSTERGE OLARAK KULLANILIYOR

Referans faiz bankalar tarafından kredi kartı işlemlerine uygulanacak azami faizin hesaplanmasında gösterge olarak kullanılıyor. Tebliğin eski halinde referans oran, bankaların 32-45 gün vadeli TL hesaplarında uyguladıkları faizin ağırlıklı ortalaması olarak belirleniyordu.

YÜZDE 5'TEN FAZLA FAİZ DEĞİŞTİĞİNDE GÜNCELLENİYOR

Yeni halinde ise ayın ortalama faiz ile Merkez Bankası politika faiz oranının yüzde 10 artırılmasıyla bulunacak orandan düşük olanının dikkate alınacağı hükme bağlanıyor. Bu oranlar aşağı ya da yukarı yönlü yüzde 5'ten fazla değişmesi halinde ise güncelleniyor.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 52
  • Bahadır 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz arttı???
    Cevapla
  • Recebali 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için 2023 ısrarla büyük ümitlerle ve özlemle bekleniyor. Hemen hepimiz yüzeyselde olsa her şeyi özellikle 2023 ün türkiyenin gerçek bağımsızlığına kavuşacağına ve lozan maddelerinin etkisiz hale geleceğine falan filan. Ümitlerinizi kırmayayım ama bunları beklemeyin bel bağlamayın. O tarihte kimsenin elinde sihirli sopa olup dokunup ertesi gün ülke cennet olacak degil. Sadece lozan degil sistem ve rejim olarakta ülke zaten sınıflara baştan bölünmüş. Ya adil bir islami düzen gelir ve tam uygulanır yada 2023 ten sonra pek bir şey degişmez hayal kırıklıklarıyla devam eder gider
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır millet, uyanık olun, aldanmayın.
    Cevapla
  • Türker akbulut 2 yıl önce Şikayet Et
    İthal ettiğimiz tüm urunleri kendimiz yaptığımızda birde savunma sanayinde duşa bağlılık tam bitmek üzere Türk iye üzerinde büyük oyunları boda çıkaracak tir
    Cevapla
  • Emekli ve Kızgın 2 yıl önce Şikayet Et
    Riba ve faiz haram ama devlet eliylen alınan verilen ribaya Allah günah yazmıyormuș. Diyanrtin fetfası var.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam fetvanın ayrıntısı var ama. Her durumu kapsamiyor. Faize kılıf bulup kendisini kandirmasın kimse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle