Doğal gaz ve elektrik açıklaması! Kısıtlama son buluyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan kısıtlamayla ilgili açıklamada bulundu. BOTAŞ'tan da İran gazıyla ilgili duyuru geldi.

Doğal gaz ve elektrik açıklaması! Kısıtlama son buluyor
Doğal gaz ve elektrik açıklaması! Kısıtlama son buluyor
GİRİŞ 28.01.2022 19:48 GÜNCELLEME 29.01.2022 10:40
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

İran’dan test amaçlı olarak sınırlı miktarda gaz arzının başlaması üzerine sanayide elektrik kesintileri bugün itibariyle sona ererken, BOTAŞ’ın sanayi tüketicilerine yüzde 40 kısıntı oranı 31 Ocak’ta yüzde 20’ye düşürülecek.

BOTAŞ, İran’ın test amaçlı olarak sınırlı miktarda yeniden gaz arzına başladığını belirterek, sanayiye yönelik yüzde 40’lık kesintinin yüzde 20’ye çekileceğini bildirdi.

BAKAN DÖNMEZ'DEN İLK AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaptığı açıklamada, "Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak itibarıyla kaldırılarak son bulacak. Doğal gazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak'tan itibaren yüzde 40'tan yüzde 20'ye düşürülecek" dedi. Bakan Dönmez ayrıca, ''Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz.'' ifadelerini kullandı.

İRAN'DAN GAZ ARZI SINIRLI OLARAK BAŞLADI

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gaz arzının, İran tarafındaki doğal gaz iletim sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağının bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “İran’dan ülkemize gaz arzı test amaçlı sınırlı miktarda başlamış olup BOTAŞ’ın sanayi tüketicilerine yapmış olduğu %40 kısıntı oranı, 31.01.2022 tarih ve saat 08.00 itibari ile %20’ye düşürülmüştür. Sanayicilerimize göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden dolayı teşekkür ederiz.” denildi.

ENERJİ BAKANLIĞI: SANAYİDE ELEKTRİK KESİNTİLERİ SONA ERECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının resmi twitter hesabından ise sanayi tesislerindeki elektrik kesintilerinin sona ereceği bildirildi.

Paylaşımda, “Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak itibariyle kaldırılarak son bulacak. Doğalgazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak’tan itibaren %40’tan %20’ye düşürülecek. Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 154
  • Yaren 2 yıl önce Şikayet Et
    Aylık 1.800 TL olan bir kasabın elektirik faturası bu ay 5.000 TL gelmiş kasap ta mecburen bu fiyatları ete yansıtacak ,Devlet fakiri düşünüyor ya bu kasabın elektirik parasını da et üzerinden yine fakir fukara ödeyecek çok akıllı bir devletimiz var Maşallah
    Cevapla
  • emre uzan 2 yıl önce Şikayet Et
    ben böyle zam görmedim yazık vallahi yazık
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    iran bahane zamlar şahane oyum erbakanın oğluna hükümet yetkilileri senelerce oyumuzu verdik ezilen hep biz olduk.
    Cevapla
  • MCT 2 yıl önce Şikayet Et
    millet gıda fiyatlarından zor durumda bide üstüne üstelik elektrik doğalgaz zammı geldi insanlar perişan halde lütfen İBB seçimlerini patates soğan a satan bu millet genel seçimde ne yapmaz lütfen Cumhurbaşkanımiz bu hatayı lütfen düzeltin.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların amacı ne? Neden önceden tedbir alınmıyor. Malesef faturayı yine vatandaşa kestiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle