'ABD dolar için bize yardım ediyor' Rusya'dan çok tartışılacak açıklama

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan çok tartışılacak bir dolar açıklaması geldi! Lavrov 'ABD, dolara olan güveni sarsmak ve uluslararası alanda riskli hale getirmek için mümkün olan her şeyi yapıyor ve bize aktif olarak yardım ediyor" dedi.

GİRİŞ 28.01.2022 12:49 GÜNCELLEME 28.01.2022 13:20
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Parlamentonun alt meclisi olan Devlet Dumasının genel oturumu sırasında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın dolar cinsinden döviz rezervlerini "keskin bir şekilde azalttığını" da vurguladı.

Lavrov, ABD'nin dolara olan güveni sarstığını ve uluslararası yönetimler için riskli hale getirdiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov

ABD DOLARA GÜVENİ SARSMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Lavrov açıklamasında, "Dolara olan bağımlılığımızı azaltmak için çabalıyoruz ve Amerikalılar bu konuda bize aktif olarak yardım ediyor, çünkü bu para birimine olan güveni sarsmak, onu sadece Rusya için değil, uluslararası alanda riskli hale getirmek için neredeyse mümkün olan her şeyi yapıyorlar." dedi.


Dolar-Rube

ULUSAL PARA AÇIKLAMASI

Ulusal para birimine geçişin teşvik edildiğini vurgulayan Lavrov, 'Ulusal para birimlerinde anlaşmalara geçişi her şekilde teşvik ediyoruz ve bu, Batı'daki siyasi analistler ve ekonomistler arasında şimdiden rahatsız edici tartışmalara neden olmaya başladı.' dedi.
Rusya Merkez Bankası

Sadece Batı'da değil, ABD'de de 'asıl sorunların nerede başlayacağını merak etmeye başladığını' belirten Lavrov, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sisteminin SWIFT kadar henüz oturmadığını ifade etti.

Lavrov, "Bu yolu izlememiz gerektiğini düşünüyorum. Ekonomiyi dengede tutmak çok önemli." dedi.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 38
  • Waw 2 yıl önce Şikayet Et
    Rus işi kafa karıştırma ve dikkat dağıtma siyseti
    Cevapla
  • enver 2 yıl önce Şikayet Et
    bence imalı söylemiş. aslında yardım etmiyor. batmakta olan dolar itibarını kurtarmak için çabalıyor; ya batacak ya 100 yıl daha hakimiyet tesis edecek. ama bu sefer düşmanı çok ve güçlüler...
    Cevapla
  • Atlı Geliyor Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonra iflas ettim diyerek dünyada var olan değersiz kağıda dönüştüreceği dolar parasından kurtularak, doları elinde tutanları da batırarak bir taşla iki kuş vuracak. Kargadan başka kuş, değerli madenlerden ( altın, gümüş, nadir elementler vb ) başka para tanımam. SON VURUŞ OLARAK LİDER AMERİKA GİDER, LİDER İNGİLTERE GELECEK. Kızılderili ATASÖZÜ " Bir derede iki balık kavga ediyorsa bilin ki oradan bir İNGİLİZ geçmiştir.
    Cevapla
  • Atlı Geliyor Atlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Sergey Lavrov doğru söylüyor. Çünkü kapitalizm KARŞILIKSIZ DOLAR BASARAK aldığı borcu geri ödeme KABİLİYET ve GÜCÜne sahip değil ve gelecekte de olamayacak. Hazıra dağ dayanmaz demiş atalar. Hazıra bırak dağı hazırcı AMERİKAya DÜNYA dayanmaz. Kapitalizmi kominizmden ayıran temel pirensiplerden biri olan iflas mekanizması ile yükümlülükten kaçma yoluna gidecek. Gider ayak bastığı karşılıksız dolar ile tüm dünyadan öncelikli olarak madenleri, toprak ve şirket alarak son vuruşunada hazırlanıyor.
    Cevapla
  • Asım 2 yıl önce Şikayet Et
    ithalatta yerli para istensin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle