BOTAŞ çirkin oyunu deşifre etti: Dertleri Doğal gaz fiyatını yükseltmek

Son dakika haberi: BOTAŞ, muhalefetin gaz kesintileri ile ilgili iddialara cevap verdi. BOTAŞ, altyapı yatırımlarında herhangi bir eksiklik söz konusu olmadığını, tüm tesis ve ünitelerin çalışır durumda olduğunu açıkladı. Ayrıca söz konusu iddiaların gerçeklikten uzak olduğu, Türkiye doğal gaz piyasasını yönlendirme ve gaz fiyatlarını yükseltme amacı olduğu belirtildi.

BOTAŞ çirkin oyunu deşifre etti: Dertleri Doğal gaz fiyatını yükseltmek
BOTAŞ çirkin oyunu deşifre etti: Dertleri Doğal gaz fiyatını yükseltmek
GİRİŞ 28.01.2022 08:45 GÜNCELLEME 28.01.2022 09:17
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

BOTAŞ, altyapı yatırımlarında herhangi bir eksiklik söz konusu olmadığını, tüm tesis ve ünitelerin çalışır durumda olduğunu açıkladı. Ertuğrul Gazi FSRU Gemisi’nin geçtiğimiz yıl işletmeye alındığını, iletim sistemine sadece bu kış sezonunda toplam 1,1 milyar standart metreküp depolama hizmeti sunduğunu kaydetti.

"AMAÇ FİYATLARI YÜKSELTMEK"

BOTAŞ, muhalefetin gaz kesintileri ile ilgili iddialara cevap verdi. Söz konusu iddiaların gerçeklikten uzak olduğu, Türkiye doğal gaz piyasasını yönlendirme ve gaz fiyatlarını yükseltme amacı olduğu belirtildi. Uzun süreli soğuk hava dalgası sonucunda, doğal gaz talebinin rekor seviyelere ulaştığı, İran tarafından yapılan gaz kesintisine kadar bu durumun kullanıcılara yansıtılmadığı anlatıldı.


Türkiye İran doğalgaz hattı

TUZ GÖLÜ’NDEN SİSTEME 1 MİLYAR METREKÜP

Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nin 2017’de ilk fazının, ikinci fazının 2021’de devreye alınarak projenin tamamlandığı belirtildi.

Böylelikle toplam 1.2 milyar metreküp depolama kapasitesine ulaştığı kaydedildi. Kış sezonuna yüzde 100 dolulukla giren tesiste 2021 yılında toplam 1 milyar metreküplük doğal gazın iletim sistemine verildiği vurgulandı. 2019’da başlayan ve 2023’te bitirilmesi planlanan genişletme projesi ile toplamda 5.4 milyar metreküp depolama kapasitesine ulaşılacağı vurgulandı.

BOTAŞ: Gaz arzı sorunsuz devam ediyor

2023’TE 10 MİLYAR METREKÜP KAPASİTE

Öte yandan, Tuz Gölü depolama tesisinin de kışa tam kapasite ile girdiği belirtildi. Silivri ve Tuz Gölü Yer Altı Tesislerinin toplam depolama kapasitesinin 2019 yılında 3.5 milyar metreküpe, 2020 yılında 3.9 milyar metreküpe, 2021 yılında ise 4.4 milyar metreküpe çıkarıldığı belirtildi. 2022 yılında 5.8 milyar metreküp, 2023 yılında ise 10 milyar metreküp yeraltı depolama kapasitesine ulaşılacağı aktarıldı.

Tuzgölü doğalgaz depolama tesisi

SONRASI İÇİN DE TEDBİRLER ALINDI

İletim şebekesinin, doğal gaz akışının hem doğudan batıya hem de batıdan doğuya doğru olacak şekilde dizayn edildiği, BOTAŞ’ın altyapı yatırımlarında herhangi bir eksiklik söz konusu olmadığı, bütün kompresör istasyonları, tesis ve ünitelerinin çalışır durumda olduğu belirtildi. 81 ilin tamamına doğal gaz sevkiyatının rekor tüketimlere rağmen sorunsuz devam ettiği, sonrası için de her türlü tedbirler alındığı vurgulandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 115
  • Fesli Deli Kadir 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim güzel ülkeme yapılan bu saldırılar, (Ekonomik, siyasi, askeri vb. gibi her türlü kalleşlik ve envai çeşit entrikalar,) hem içerdeki hem dışarıdaki bilumum işbirlikçi ve hainlere rağmen, Elhamdülillah vatanını seven insanların inanç ve gayretleri sayesinde, bunca çileye rağmen, hiçbir yılgınlık göstermeden çalışan sayın Cumhurbaşkanımız ve O'na sadakatle bağlı bir kısım devlet adamları sayesinde enaz zararla atlatılmaya, hatta, daha da güçlenerek bu tarz durumlardan çıkmaya gayret göstermektedirler. Yüce Rabbim, bu devleti, bu milleti ve bu millet için çalışanları, her daim aziz eylesin inşallah.
    Cevapla
  • Erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    Efendim nükleer enerjiye karşı çıkanlar HES e karşı çıkanlar var ya onlara mikrofon tutmak gerekir ne zirvalayacaklar
    Cevapla
  • Osman S. 2 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında açılıp üzerine beton dökülen kuyular kapatılmasaydı ,, memleketteki mandacı zihniyet tarafından,, şimdi böyle olmazdı. Abdül hamit tarafından petrol yerleri tesbit edildi ama içimizdeki zihniyetsizler ve işbirlikçi dış mihraklar tarafından Osmanlı işgal edildi el konuldu. Şimdi muhalefet çıkmış laga luga yapıyor. Geçmişini öğrensin sonra konuşsun.
    Cevapla
  • Fethi 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C ım memleketimize doğalgaz petrol ve diğer yeraltı ve üstü zenginlikler ihsan et
    Cevapla
  • Halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Madem bir sıkıntı yoksa organize sanayi bölgelerinde fabrikalar 15 günlük tatilemi girdiler niye kesintiler yapılıyor. İnsanı güldürdünüzya Allah'ta sizi güldürsün bu kış gününde.
    Cevapla
  • Demircan 2 yıl önce Şikayet Et
    halk bozuntusu
    Cevapla
  • Macır 2 yıl önce Şikayet Et
    Halk rumuzlu. Arada ayağa kalkta beynin havalansın.. milyon kere anlatıldı.
    Cevapla
  • Tugay 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu kesintinin botaşla bir alakası yok ki. İran dan geldiği için, İran tarafından teknik sıkıntılar olduğunu söyledi, RTE
    Cevapla
  • Sultan Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Beyin varmı sende beyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle