Fed piyasaları şaşırttı! Altın büyük darbe yedi! İslam Memiş altın için Şubat'a dikkat dedi

Günlerdir piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası Fed Ocak ayı faiz duyurdu. Fed faizi sabit bırakırken açıklama beklenenden daha şahin tonda geldi. Katıldığı yayında altın fiyatlarını yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Şubat ayında önemli bir düşüş beklediğini söyledi.

Fed piyasaları şaşırttı! Altın büyük darbe yedi! İslam Memiş altın için Şubat'a dikkat dedi
Fed piyasaları şaşırttı! Altın büyük darbe yedi! İslam Memiş altın için Şubat'a dikkat dedi
GİRİŞ 27.01.2022 09:38 GÜNCELLEME 27.01.2022 10:02
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Fed, yılın ilk faiz kararını açıkladı. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 - 0.25 aralığında sabit bıraktı.

Fed, karar metninde yakın bir zamanda faizleri artırmanın uygun olacağını belirterek Mart ayını işaret etti. Tahvil alımlarının mart ayında sonlandırılacağını belirten Fed, bilanço azaltımının prensipleri üzerinde anlaştığını açıklarken bilanço daraltmaya ise faiz artışları başladıktan başlanabileceğini ifade etti.

Fed sonrası dolarda son durumFed sonrası dolarda son durum

Dolar yükseldi altın sert düştü

DOLAR ÇIKTI ALTIN DÜŞTÜ

Ancak Fed'in açıklama metni beklenenden daha şahin tonda gelince dolarda yükseliş olsa da altın fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı. 
Altın fiyatlarında sert düşüş

 

Fed kararı sonrası ONS altın 1815 dolara inerken haftanın başında 805 TL seviyelerini gören Gram altın/TL ise 794 seviyelerine çekildi.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN UYARISI: ŞUBAT AYINA DİKKAT

Fed'in kararları piyasaları çok fazla etkileyecekken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, katıldığı yayında Gram Altın/TL fiyatlarını yorumladı. 

Fed’e kadar 780 TL-820 TL aralığını takip etmelerini söylemiştim. Yine Fed’e kadar bu bant aralığını geçerliliğini korudu. Altında ne 780 TL aşağısına sarkmalar gördük Ocak ayında ne de 820 TL seviyesinin üzerine ataklar gördük. Bu bant aralığında kaldı ama dolar kurundan çok etkilendiği için biraz daha zikzaklar çizmeye devam ediyor. Yani bir noktada aslında doları takip ettiğini söyleyebiliriz. Gram Altın/TL fiyatında kısa vadeli olarak ben bir düşüş öngörümü devam ettiriyorum. Özellikle Şubat ayında Türkiye’de 10 milyar dolarlık bir bozdurum süreci var. Bu da dolar kurunda bir düşüşü gündeme getirebilir bu da Gram altın/TL’de düşüş ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekir. Şubat için 750 TL devamında 720 TL seviyesini bekliyorum. Ama orta vadeye baktığımız zaman Gram Altın/TL fiyatı 1000 TL seviyesinin üzerine kırabilir ve yıl için bu yükselişlerini 1450 TL seviyelerine kadar yükseltebilir. Bu öngörümü ben ons altına hem de dolar kurundaki desteğe bağladığımı söyleyebilirim.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • Mustafa mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin söyledigin zaman tam tersı oluyor
    Cevapla
  • Asıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Para hususunda fiziki altını alacan uzun vade alacan para düştü çıktı haberleri izlemiyecen çünkü sazan avlıyorlar önemli bir toprak ev arsa olursa pazarlığa oturacan demir para banknot sanal para ne çıkarırlarsa çıkarsınlar hikaye......çünkü birileri sabah kalkıyor 20 kamyon banknot basıyor bu banknotla garibanın emeğini sömürüyorlar ancak altında bunu yapamıyorlar....
    Cevapla
  • meyyid 2 yıl önce Şikayet Et
    çok sallıyorsun be hacım..
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam konuşuyor lakin tutturamıyor.boyle konularda kimseyi dinlemeyen
    Cevapla
  • Nail 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi benim anlamadığım dolar çıkıyor altın düşüyor ya bu altının ons u dolara endeksli değilmi dolar çıkınca altın da çıkar dolar düşünce altında düşer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle