Karadeniz'de yeni doğal gaz sondajı

Türkiye, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nın güneybatısında yeni bir sondaja başlama kararı aldı. Bu da ilerleyen süreçte yeni doğal gaz rezervlerinin bulunabileceğini gösteriyor.

Karadeniz'de yeni doğal gaz sondajı
Karadeniz'de yeni doğal gaz sondajı
GİRİŞ 26.01.2022 06:36 GÜNCELLEME 26.01.2022 06:40
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Hidrokarbon arama çalışmalarına yüksek teknolojili gemilerle ara vermeden devam eden Türkiye, Karadeniz'de keşfettiği 540 milyar metreküplük doğal gazın 2023 yılında hanelere ulaştırılması için çalışmalara devam ediyor.

Bu kapsamda yeni keşifler için de adımlar atılıyor. 540 milyar metreküplük doğal gazın keşfedildiği Sakarya Gaz Sahası'nda şu ana kadar Tuna-1 kuyusunda sondaj tamamlandı. Şubat ayında yeni sondaj çalışmalara başlanacak. Sakarya Gaz Sahası'nın güneybatısında yeni sondaj yapılacak.

40 ÜRETİM KUYUSU

Sakarya Gaz Sahası'nda 40 üretim kuyusu açılacak. İlk 10 kuyu ile birlikte ilk üretimi de gerçekleştirilecek. İlk fazda 10 kuyudan günde 10 milyon metreküp doğal gaz elde edilecek. Böylece günlük toplam doğal gaz üretimi 100 milyon metreküp olacak. Yeni kuyular iki ayda bir açılacak.

540 MİLYAR METREKÜPLÜK REZERV

Fatih Sondaj Gemisi, 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna-1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetti. Yine aynı yıl 17 Ekim 2020'de de Tuna-1 lokasyonunda yapılan aramalarda 85 milyar metreküp doğal gaz rezervi daha bulundu. Yine söz konusu bölgede, en son Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküp doğal gaz daha bulunmasıyla toplam gaz miktarı 540 milyar metreküp seviyesine ulaştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 111
  • Cumali 2 yıl önce Şikayet Et
    Aç tavuk rüyada kendini yem ambarında görürmüş insanları kamdırmayı bırakırsanız daha iyi olur
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler böyledir . Devasa denizde petrol ve doğalgaz rezervuarları bulmak , samanlıkta iğne aramaktan daha zordur . Başarıya ulaşmak için jeoloji , mühendislik , oşinografi , microbiyoloji ve teknolojinin en son imkanlarını seferber etmek gereklidir . Maliyetli ve sabır gerektiren meşakatli bir uğraştır .
    Cevapla
  • erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    biz gaz patronuyuz açın vanaları sonuna kadar yaz ayı olsa bile kıskananlar patlasın
    Cevapla
  • Gazc 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet arkadaşlar bekleyin zam geliyor.... Diyarbakır Siirt ve Batman'da büyük kuyu bulundu denmişti ve aynı yakıta büyük zam gelmişti
    Cevapla
  • DADAS 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyem daha ileri daha güzele insallah
    Cevapla
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim dünyanın en büyük rezervini ülkemize nasib eder,inşallah.
    Cevapla
  • Xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Kızılelma... yaz bi kenara... 1,2 milyar m3.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle