Çamuru çürüterek 5 milyon liralık elektrik ürettiler

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kayseri İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde, 2021'de arıtılan atık sulardan oluşan birincil çamurun çürütülmesiyle 5 milyon 184 bin 450 lira değerinde elektrik üretildi.

Çamuru çürüterek 5 milyon liralık elektrik ürettiler
Çamuru çürüterek 5 milyon liralık elektrik ürettiler
GİRİŞ 23.01.2022 17:50 GÜNCELLEME 23.01.2022 17:56
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, evsel atık suların arıtılarak alıcı ortamın kirlenmesini önlemek amacıyla kurulan KASKİ Genel Müdürlüğü İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri'nde 2021 yılında da ekonomiye destek sağlandı.

İşletmesi yapılan 33 konvansiyonel ve 49 doğal atık su arıtma tesisinde 2021 yılında 70 milyon metreküp atık su arıtıldı.

Atık su arıtma çamurundan 2 milyon 817 bin 28 metreküp biyogaz üretilirken, üretilen biyogazın jeneratörlerde yakılması ile de ekonomik değeri 5 milyon 184 bin 450 lira olan elektrik enerjisi elde edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KASKİ'nin insan ve çevre sağlığına büyük önem verdiğini, bununla birlikte atık su arıtma tesislerinde birincil çamurun çürütülerek ekonomiye önemli ölçüde katkı sağlandığına dikkati çekti.

Kayseri'nin atık suyunun 82 adet tesiste arıtılarak, doğayı kirletmesine müsaade etmediklerini aktaran Büyükkılıç, "Son teknolojinin kullanıldığı tesislerimizde yılda 70 milyon metreküp atık su arıtılarak doğaya kazandırılıyor. Kentimizde bulunan bütün arıtma tesislerimiz tam kapasite ile en iyi şekilde çalıştırılıyor. KASKİ şehrin içme suyu ihtiyacını en kaliteli şekilde karşılarken, kirli suları da çevreye zarar vermeden arıtıyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak, böyle tesislerin sayısını artırmak için yatırımlarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Vatanda 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu tesisi yapmak için, kaç lira harcandı, onu, da merak ediyorum.
    Cevapla
  • memo 2 yıl önce Şikayet Et
    boşa demiyorlar kayseri insanı uyanık olur..ileride bu tür hamleler büyük önem taşıyacak..
    Cevapla
  • BALTACI 2 yıl önce Şikayet Et
    Yarım imamınoglu sen napıyon loo İstanbul’da yavaş yavaş yürüyormuşun loooo bir atasözü ne ekilirse o biçilirmiş haaaa armut dibine düşermiş looo bunlardan 1950 den sonra tam tamına 72 iki senedir bu vatana bu millete ne vermişlerdi de bunlara itibar gösteren eşşekler nallarınız iyimi CHP zihniyetini ekerseniz sefalet perişanlık hezeyanlık çekersiniz loooo
    Cevapla
  • Süleyman BENLİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel olacak lafı cuk oturuyor.İşte örnek belediyecilik...
    Cevapla
  • Erdem bilgin 2 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş bir başarı.. İstanbulda da otopark mayfasından para kazanma derdinde belediye..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle