İran gazı kesti, Irak karanlığa gömüldü! ''Borcunuzu ödeyin''

İran'ın birikmiş borçlarından dolayı Irak'a gaz akışını durdurması nedeniyle ülkede son iki gündür uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor. Sözcü, Maliye Bakanlığına çağrı yaparak, İran'a olan gaz borcunun ödenmesini istedi.

GİRİŞ 23.01.2022 12:46 GÜNCELLEME 23.01.2022 13:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irak Elektrik Bakanlığından, elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yapıldı.

İran'dan Irak'a ithal edilen gazı taşıyan 4 ayrı boru hattının hizmet dışı bırakıldığı, böylelikle İran'dan gelen günlük 50 milyon metreküp gaz miktarının 8,5 milyon metreküpe düştüğü aktarıldı.

Açıklamada, elektrik kesintilerinin bir diğer nedeninin de ulusal gaz oranındaki yaklaşık yüzde 50 azalma olduğu belirtildi.
İran Doğal gaz

İRAN, BİRİKEN BORÇLAR NEDENİYLE BORU HATTINI GAZ GEÇİŞİNE KAPATTI

Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Musa da devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İran'ın, Irak'ın bu ülkeye olan birikmiş borçlarından dolayı boru hatlarını gaz geçişine kapattığını söyledi.

Sözcü, Maliye Bakanlığına çağrı yaparak, İran'a olan gaz borcunun ödenmesini istedi.

Başkent Bağdat'ın yanı sıra, Kerkük, Diyala, Necef, Kerbela, Kadisiye, Musenna ve Babil gibi vilayetlerde 2 gündür uzun saatler süren elektrik kesintileri yaşanıyor.

Soğuk hava şartlarıyla beraber elektrik kesintileri, Iraklıların günlük yaşantısını olumsuz etkiliyor.

AA muhabirine konuşan Bağdatlı Felah Muhsin, "Gündüzleri ailemi geçindirmek için Şorca Çarşısı'nda çalışıyorum. Akşam eve döndüğümde ne su ne de elektrik buluyorum. Banyo yapmak için elektrik olmadığından dolayı suyu tencerede kaynatıyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Oğuzhan Sarı 2 yıl önce Şikayet Et
    İrana dikkat dünya için israil kadar Türkiye için yunanistandan daha tehlikeli çünkü yunanistan açık açık düşman ama iran müslüman geçinen sözde dost komşu ülke ama bize sökmez biz Türkiye olarak ayağımızı sağlam başmışız emin adımlarla hedeflerimize doğru ilerleyoruz...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne Irak ne Türkiye mezhepci sunni ve islam düşmanı pers sözde imamlarının (rahiplerinin) yönettiği sapık bir ülkeye muhtaç değildir.
    Cevapla
  • Asi 2 yıl önce Şikayet Et
    Saddamı mumla arayacaksınız
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlara müslümanmi dsiyiorsunuz?asla israilin can dostlari dingiller!!!
    Cevapla
  • Tuzla 2 yıl önce Şikayet Et
    Irak gazi ne yapiliyor o zaman Diyarbakir civarlarina gas turbinleei yapalim iraktan gas getirip elektrik yapalim iraka satalim Berlin Basra hizli demiryolu gas petrol boru hatlari kuralim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle