Bitcoin'de düşüş hızlandı! Piyasa tepetaklak oldu: Paralar buhar olup uçtu

Kripto para yatırımcıları kara kara düşünüyor, milyonlarca dolar düşüşle beraber uçup gitti. Kripto paralardaki düşüş iki gündür hızlandı. Bitcoin, iki günde 10'un üzerinde değer kaybederek 35 bin doların altını gördü.

GİRİŞ 23.01.2022 09:43 GÜNCELLEME 23.01.2022 10:29
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Bitcoin fiyatı hafta boyunca 40-45 bin dolar bandında yatay hareketini iki gündür art arda satış yönüne çevirirken, 35 bin doların altı test ediliyor.

Son 24 saatte yüzde 8.52 düşerek 35 bin 496 dolara kadar inen Bitcoin fiyatı, ağustos ayından bu yana en düşük seviyesine gerilerken tüm zamanların rekorunu kırdığı Kasım 2021'deki 68 bin 680 dolarlık seviyesine göre ise yüzde 48.3 aşağıda.

İşlem hacmi en yüksek ikinci kripto para olan Ethereum da yüzde 14 düşüşle 2 bin 474 dolara indi. Bitcoin performansını takip etme eğiliminde olan kripto para birimi odaklı hisse senetleri de düştü. Kripto para borsası Coinbase hisseleri. yüzde 13, yazılım sektöründe milyarlarca dolarlık bitcoin yatırımı olan MicroStrategy yüzde 18 değer kaybetti.
Bitcoin'de sert düşüş

Analistler, Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere kripto para fiyatlamasındaki düşüş Nasdaq ve S&P 500 vadelilerinin düşüşüne paralel gerçekleştiğini belirtiyor. Ay boyunca kripto paralar ve teknoloji hisseleri birlikte düşmeyi sürdürdü.

Nasdaq bu hafta yüzde 7.6 gerilerken, S&P 500 ise üst üste üçüncü hafta aşağı yönlü hareket ederek yüzde 5.7 aşağıda.

Bitcoin

Kaiko Araştırma Direktörü Clara Medalia, "Kripto paralar artık tek başlarına hareket eden birer varlık sınıfı değil, küresel politikalara reaksiyon veriyor" ifadelerini kullanırken merkez bankalarının likidite musluklarını kısmasıyla birlikte kripto varlıkların daha volatil hale gelmesinin şaşırtıcı olmadığını belirtti.

ABD Merkez Bankası Fed'in varlık alımlarını azaltıp bilançosunu daraltacağı ve faizleri yukarı çekmesi beklenirken ABD 10 yıllıkların faizi yüzde 1.9'un üzerine tırmandı.

Kripto paraların düşüşündeki bir diğer neden ise merkez bankalarının kripto paralara yönelik düzenleme adımları oldu. Fed, konuyla ilgili bir rapor yayımlarken Rus Merkez Bankası ise kripto paraların kullanımı ve madenciliğinin tamamen yasaklamasını önerdi.

YORUMLAR 92
  • Ozan 2 yıl önce Şikayet Et
    İçi boş bir saadet zinciri
    Cevapla
  • Vuranvurana 2 yıl önce Şikayet Et
    Biçim düşmesi site kuralları zengin eti Paribu sitesi zaten hep düşüşü ziraat bankası kazandı 5 milyon yatırımcı kafa üstü yere cakildi
    Cevapla
  • m3hk 2 yıl önce Şikayet Et
    bugun cıkıyor. cıkan zor iner.
    Cevapla
  • Realite 2 yıl önce Şikayet Et
    Önceleri bu oyunu hisse senedinde yapanlar şimdilerde daha etkili ve kontrolü olmayan bir platformda yapıyorlar. Ne denir ki herkesin iradesi özgür istediği yere yatırım yapar. Biz sadece muhatabı olmayan bir platforma güvenmesinler uyarısı yapmaktan öteye gidemeyiz.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki borsa çokmu farklı hisselerin çoğu 10 sene öbceki değerlerinde enflasyon falanda da dinlemiyor şirketler büyürken hisse değeri geri geliyor birde üstüne yetmezmiş gibi bedelli yapıyolar spk da buna çanak tutuyor millet neye yatırım yapacağını şaşrtıyor bu sebeplerle halbuki borsa killi şirketlerden oluşuyor ama güven sarsılmış malesef oda doymak bilmeyen patronlar julübü gübü olmuş durumda
    Cevapla
  • zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    2020 başı ereğli fiyatına bak bir de şimdi bak iki sene üst üste temettü bir de bu yıl martta temettü.. aldığın hisse önemli gider dandik spekülatif hisse alırsa iki masa bir sandalye şirketi alırsan tabi kazanamazsın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle