İran'dan Türkiye'ye gaz akışı halen yok

İki gündür Türkiye'de enerji gündemini meşgul eden konuların başında İran'ın Türkiye'ye uyguladığı gaz kesintisi geliyor. Uzmanlar, "İran'dan gaz akışı halen yok” diyor.

GİRİŞ 22.01.2022 12:55 GÜNCELLEME 22.01.2022 13:35
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

İki gündür Türkiye'de enerji gündemini meşgul eden konuların başında İran'ın Türkiye'ye uyguladığı gaz kesintisi geliyor.

İran merkezli haber ajansının İran Milli Gaz Şirketine (NIGC) dayanarak yaptığı haberde, Türkiye'ye gaz akışının yeniden başladığına dair açıklama yapılmıştı. İran tarafı sorunun Türkiye'den kaynaklandığı ve basınç yükselme istasyonlarının çalışmadığını ileri sürmüştü.

Ancak enerji uzmanlarından edinilen bilgiye göre durumun farklı olduğu öğrenildi. Sektör uzmanları "Türkiye'ye, Gürbulak giriş noktasından İran'dan sağlanan doğal gazın alınması için kurulu bulunan tüm basınç yükseltme istasyonları çalışır durumda. Ancak, İran tarafından gerekli doğal gaz teslimat basıncı ve akış sağlanamıyor" değerlendirmelerinde bulunuyor.

Daha önce 20 Ocak'tan itibaren NIGC tarafından teknik bir arıza gerekçe gösterilerek Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğalgaz arzını 10 gün süreyle durdurduğu açıklanmıştı.

YORUMLAR 85
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    İran damarlarında Mecusi Pers kanı dolaşan bir kavim, İslami kabul etmediler, İslam içine fitne sokmak için islamı kabul etmiş gibi görünüp ümmet içine fitne soktular ve halen devam ediyorlar, orada münafık bir İran yerine, hristiyan bir devleti tercih ederim...
    Cevapla
  • Hayrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Tuz gölünün altındaki depomuz bitmedi mi hala?
    Cevapla
  • Adem 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalan adamların dininin amentüsü olmuş.
    Cevapla
  • Ramadan 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceki yıllarda da yapmıştı bu kesintiyi. Alacaklar tam da kışın soğuk olduğu zamanlarda yapıyorlar.
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 2 yıl önce Şikayet Et
    İran tarafı bu gaz kesintisi ile ilgili yorumları elbette ki okumuşlardır. Bu yorumlar bizim insanımızın İran'a olan bakışını özetliyor. Diyorlar ki, biz İran yönetimine güvenmiyoruz. Onlar ne söylüyorsa yalandır. Bu sözlerin aksini ise ispat edecek İran'ın hiçbir davranışı maalesef yok. İran dostluk istiyorsa takiye ve yalanı bir tarafa bırakıp samimiyetini göstermeli. Ne Rus ve ne de Çin İrana kardeş olamaz. Bunu anlamaları lazim.
    Cevapla
  • H. R 2 yıl önce Şikayet Et
    İrana hiç bir zaman güvenilmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle